zaterdag 28 maart 2009

U2 Gelsenkirchen (DL)

Ik heb het fantastische concert van Tina Turner van vorige week zaterdag nog niet verwerkt, heb ik weer een kaart gekocht voor een concert van U2 in de 'Glück Auf Arena' in Gelsenkirchen waarvan ik hoop (ben het eigenlijk zeker van) dat dat ook weer zo'n onvergetelijk concert zal worden. Temeer omdat ik U2 al eens eerder heb gezien tijdens hun 'Popmart Tour' in 1997 in de Rotterdamse Kuip.

woensdag 25 maart 2009

John Lennon en Yoko Ono Bed Peace (1969)


Precies veertig jaar geleden bleven John Lennon en Yoko Ono enkele dagen in hun bed liggen op kamer 902 van het Amsterdamse Hilton Hotel. Ze noemden het een 'bed-in for peace' en spraken met de internationale pers over vrede, liefde en lang haar.
John Lennon en Yoko Ono beseften veertig jaar geleden heel goed dat hun huwelijksreis veel publiciteit zou trekken. Voor het oog van de wereldpers brachten ze tussen 25 en 31 maart hun huwelijksreis door op bed. Niet om hun liefde te consumeren, maar om vrede te proclameren.
Deze actie was bedoeld als geweldloos protest tegen oorlog en voor wereldvrede. Na de bed-in in Amsterdam volgden nog protesten in hotels op de Bahama's, in Toronto en Montreal. In het laatste hotel namen ze de wereldhit 'Give peace a chance' op.

zaterdag 21 maart 2009

Tina Turner Gelredome Arnhem

Het was een fantastische avond. Geweldige muziek. Nog steeds weet ze een goede show te geven én zingt ze ook nog eens live! De spectaculaire opening maakt meteen duidelijk wat vanavond de bedoeling is. Show en entertainment, glitter en glamour in een hoog tempo. Met Tina Turner als dansend, zingend en stralend middelpunt. Hits aan de lopende band in twee uur en twee sets. Tina laat zich uitgebreid bejubelen door het publiek. De hele show is uitgekiend opgebouwd. Veel vaart in het begin met krakers als River deep, mountain high, Acid queen en Private dancer. Soms verdwijnt Tina Turner van het toneel voor een omkleedsessie annex rustpauze. Dan nemen de muzikanten over, of een zangeres of vier jongens die acrobatische scenes spelen. Met deze show bewijst Tina Turner dat ze een uitzonderlijk fenomeen is. Want het is knap dat je als bijna 70-jarige popartiest nog zoveel aktie weet te brengen. Maar zo’n ervaren podiumtijger als Tina Turner kan dat gewoon. Ze weet dat het publiek voor een avond top entertainment komt en ze maakt die verwachting ook moeiteloos waar. She's simply the best!

vrijdag 20 maart 2009

Roeks Grammafoonplaten in Heerlen


In de jaren 60 en 70 was Roeks misschien wel de bekendste platenzaak in Heerlen Centrum.

donderdag 19 maart 2009

St. Joepmarkt in Sittard




Heilige Jozef (St. Jozef)
De man van Maria en de vader van Jezus, was timmerman in Nazareth. De verering van Jozef is pas laat opgekomen. In 1479 werd zijn feest ingevoerd in de Romeinse kalender (19 maart). In de mijnstreek noemen wij hem St. Joep. Iedereen met de naam Jo, Jozef, ,Josefine Finie of José hebben vandaag naamfeest. In Sittard is al jarelang op deze dag de traditionele St. Joepmarkt. Ook wij togen dit jaar weer richting St.Joepmarkt, waar het dit jaar door het mooie weer ontzettend druk was.
De St. Joepmarkt werdt massaal bezocht. Duizenden bezoekers schuifelden door de straten van Sittard op zoek naar de beste koopjes.fotoW!M.

Draagbare Radio


De Transistor Radio jaren 60.

dinsdag 17 maart 2009

St. Patrick's Day


St. Patrick's Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd, voornamelijk de VS en Australië. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.
Dit jaar maken wij een rondreis door Ierland. Wij bezoeken Ierland dan voor de tweede maal. In 2007 waren wij reeds enkele dagen in Dublin. We gingen o.a. naar Temple Bar. Temple Bar ligt aan de zuidoever van de Liffey en heeft zijn middeleeuwse stratenpatroon behouden. Temple Bar is de uitgaansbuurt van Dublin, je vindt er vele pubs, restaurants, discotheken, enzovoort. We zochten iets om te eten. We vonden een pub waar je typisch Iers kon eten. Terwijl de een een lekker glas Guinness dronk, was de andere rustig aan het eten. Er was Ierse live muziek en er werd gedanst en gejuicht. De muziek was aangenaam en we amuseerden ons nog de hele avond.

vrijdag 13 maart 2009

Waterman (Aquarius 21-1 tot 18-2)


De Waterman is een sterk individu: vrij van geest en altijd op zoek naar nieuwe zaken en denkbeelden. Vastgeroeste denkwijzen en patronen boezemen hem afkeer in. Hij keert zich af van mensen die hem proberen in te tomen of ideeën op te leggen: hij wil zijn eigen weg kiezen.

woensdag 11 maart 2009

Golden Earrings - Sound Of The Screaming Day (1967)


11 maart 1948 Geboortedag George Kooymans.

Verkade Paviljoen


In Zaandam opende vandaag het nieuwe Verkade Paviljoen van het Zaans Museum. In het paviljoen wordt de bedrijfscollectie van de Verkade-fabrieken getoond. Sinds de oprichting van Verkade in 1886 is de geschiedenis van het bedrijf vastgelegd in weekboeken, foto's, films en archieven. Daarnaast zijn vanaf de oprichting ook alle reclames, verpakkingen, albumontwerpen en personeelsbladen verzameld door Verkade.

dinsdag 3 maart 2009

Kuifje in Amerika


In mijn jeugd heb ik vaak de stripverhalen in Amerika en Afrika gelezen. Wij hadden deze twee stripboeken (met een harde kaft) vroeger thuis evenals de strip 'Kuifje naar de maan'. Vandaag is de sterfdag van de tekenaar/schrijver Hergé.
Kuifje is een verslaggever die in Brussel woont. In de Nederlandse uitgave woont hij bij een hospita mevrouw Vink. In zijn eerste avontuur gaat Kuifje voor journalistiek werk naar de Sovjet-Unie. Ook in 'Kuifje in Amerika' gaat Kuifje op avontuur om verslag te doen. Kuifje is een beoefenaar van de bokssport en heeft een zeer brede interesse in politieke en wetenschappelijke zaken.

maandag 2 maart 2009

Rory Gallagher 2-3-1949


Gallagher werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist. Zijn muziekstijl vertoonde de blues in al zijn facetten. Hij zou een naam opbouwen met marathonoptredens tijdens veelvuldige tournees. Gallagher had veel succes met zijn live-optredens. Hij schuwde met zijn houthakkershemden en zijn afgeragde Fender Stratocaster alle vormen van glamour en deed ook nooit een poging een hit te maken. Hij had een grote schare trouwe fans.

Vandaag WMC Gespot



fotoWIM
Vandaag zag ik op de parkeerplaats van het transportbedrijf Gehlen-Schols twee vrachtauto's staan met het logo van het WMC op de achterkant

zondag 1 maart 2009

Abdij Rolduc



fotoWIM
Vandaag was het prachtig weer, dus eindelijk weer eens wandelen in het voorjaarszonnetje rond de Abdij van Rolduc

Roger Daltrey 1-3-1944



geboortedag van Roger Daltrey: zanger van The Who

Spring Is In The Air


fotoWIM
Het lijkt erop of vandaag de lente is begonnen. De sneeuwklokjes en de eerste crocussen laten zich al zien. De thermometer geeft 13 graden aan.