vrijdag 25 december 2009

Geen Witte Kerst

De voorspelde witte kerst is niet helemaal uitgekomen. Vandaag regende het pijpenstelen. Hier en daar lagen nog plekjes bevroren sneeuw.

dinsdag 22 december 2009

Mijn Eerste Videorecorder


Betacam was een brede videoband en analoog videoformaat, ontwikkeld en gelanceerd door Sony in 1982. De consumentenversie Betamax, heeft in de jaren 80 samen met Video 2000 en VHS gestreden om de standaard voor videorecorders. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door het VHS-systeem, hoewel het Betamax systeem wel beter van kwaliteit was.

zaterdag 19 december 2009

Golden Earring Rodahal Kerkrade

De Golden Earring gaven vanavond voor een volle zaal weer een fantastisch concert in de Rodahal in Kerkrade. Ze speelden vanavond weer veel klassiekers, bekende en minder bekende nummers. Set List: 01. Clear Night Moonlight 02. They Dance 03. Another 45 Miles 04. Leather 05. Twilight Zone 06. Save Your Skin 07. Long Blond Animal 08. Fighting Windmills 09. Something Heavy Going Down 10. The Devil Made Me Do It 11. Liquid Soul 12. When The Lady Smiles 13. Going To The Run 14. Johnny Make Believe 15. Rinus Solo/Radar Love/Cesar Solo) Toegift: 16. She Flies On Strange Wings 17. Holy Holy Life

Geulhem

Vanmiddag een flinke wandeling gemaakt in en rond Geulhem. De temperatuur lag rond de -10 graden C. De warme chocomelk smaakte daarom dubbel zo lekker in de 'Geulhemmermolen'.


donderdag 17 december 2009

Toon Hermans 17 december 1916

Ik zou sterven van de kou
En mijn adem zou bevriezen
Als ik jouw liefde zou verliezen
Er is geen liefde zonder jou

Toon Hermans.

Eerste Sneeuw

De eerste sneeuw is gevallen. Deze opnames zijn gemaakt in Gaiapark Kerkrade Zoo.


maandag 14 december 2009

Boudewijn Büch


Boudewijn Maria Ignatius Büch (Den Haag, 14 december 1948 – Amsterdam, 23 november 2002) was een Nederlandse dichter, schrijver en televisiepresentator.
De kleine blonde dood (1985) was ongetwijfeld Büchs meest succesvolle werk. Sinds 1985 zijn er van het boek meer dan dertig drukken verschenen. De roman werd in 1993 verfilmd door Jean van de Velde. Als televisiepresentator maakte Büch diverse programma's over literatuur, en reisprogramma's onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch.
Büchs stokpaardjes kwamen in zijn televisie-uitzendingen veelvuldig aan bod. Hij had grote belangstelling voor eilanden, de dodo, rockmuziek (met name Mick Jagger) en bovenal voor Goethe. Voor zijn reisprogramma's reisde hij veelal naar afgelegen eilanden. Ter plaatse schafte hij wat boeken aan over de betreffende locatie en een dag later legde hij aan zijn cameraman, en de kijkers, uit wat hij daarin had gelezen. Ook bezocht hij regelmatig bibliotheken en musea waar hij gesprekken voerde met de medewerkers. Kenmerkend voor de reisprogramma's was Büchs fanatieke, aanstekelijke interesse voor de vele historische en culturele onderwerpen die erin behandeld werden.
Op 23 november 2002 werd Büch dood aangetroffen in zijn bed. Hij was overleden aan een hartstilstand. Büch ligt begraven op begraafplaats Westerveld. Het boek "Het geheim van Eberwein" was toen zo goed als afgerond en was het vervolg op "De kleine blonde dood". Büch was toen bijna 54 jaar geworden.(Wikipedia)

zondag 13 december 2009

Overste Hof Schaesberg




Op de Overste Hof was een kerstmarkt. Het was maar een kleine kerstmarkt die wij naar een kwartier al helemaal hadden gezien. Omdat het zo koud was zijn wij weer snel naar huis gereden.

zaterdag 12 december 2009

Kerrst in Rrotterrdam


Vijgeboom of Kerstboom?

In Rotterdam hebben wij kerstinkopen gedaan. Het was jaren geleden dat wij in Rotterdam waren. Het centrum was toen een grote bouwput daarom besloten wij om niet meer naar rotterdam te gaan. Ook nu schrokken wij weer omdat het station en het hele stationplein overhoop lag maar gelukkig was men alleen het station aan het verbouwen en niet het centrum. De hele stad was in kerststemming. Wij slenterden o.a. over de Coolsingel, Lijnbaan en Beursplein. Rotterdam is nu een stad met een indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft en staat bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.

vrijdag 11 december 2009

Jeansjas


Mijn oud spijkerjasje dat nog steeds op de zolder hangt.fotoW!M

dinsdag 8 december 2009

John Lennon R.I.P.


Om tien minuten voor elf in de avond van 8 december 1980 wordt poplegende John Lennon voor zijn huis in het Dakota-gebouw aan 72nd Street New York vermoord door Mark David Chapman.

maandag 7 december 2009

Roy Orbison 6 December 1988..

overleed Roy Orbison plotseling aan een hartstilstand bij zijn moeder thuis in Hendersonville, een voorstadje van Nashville, terwijl de voorbereidingen voor het uitbrengen van zijn soloalbum "Mystery Girl" en de daarbij behorende wereldtournee in volle gang waren. Zijn nieuwe album werd in januari 1989 postuum uitgebracht onder het Virgin-label. De single "You Got It" werd een wereldwijde hit. De enige keer dat Orbison You Got It voor een publiek zong was drie weken voor zijn dood op het Diamond Awards Festival in het Sportpaleis in Antwerpen waar hij een "Diamond Award" kreeg omdat hij 25 jaar tot de "top of the bill" behoorde. De opnames van dat optreden werden gebruikt voor de videoclip van "You Got It". Roy Orbison was, in tegenstelling tot veel van zijn tijdgenoten, helemaal terug aan de top toen hij stierf en keek vooruit naar nieuwe dingen en niet terug op oude vergane glorie. Vandaag de dag wordt hij door velen in de muziekbusiness erkend als een van de grootste artiesten die de rock-'n-roll heeft voortgebracht. Zijn platen blijven goed verkopen en zijn in aantal de 100 miljoen ruim gepasseerd.

zondag 6 december 2009

Rommelmarkt Sporthal Hoensbroek


Op de rommelmarkt in de sporthal van Hoensbroek hebben wij vandaag wat oud spul verkocht dat wij nog hadden gevonden nadat wij de zolder opgeruimd hadden.fotoW!M

donderdag 3 december 2009

Barbarella (1968)



is beroemd door het openingsfilmpje, waarin Barbarella in gewichtloze toetstand een striptease uitvoert. Zij wordt echter niet volledig bedekt door de openingstitels.
Barbarella is één van de weinige erotische sciencefictionfilms.
De gehele film wordt met een knipoog gespeeld, vooral waar het aankomt op de frequente (maar niet expliciete) seksscènes. De special effects lijken goedkoop en niet overtuigend, maar zijn tegelijkertijd expres zo gemaakt om de campsfeer van de film te versterken.
De film werd tegelijkertijd in het Frans en Engels opgenomen. In de Franse versie spreekt Jane Fonda haar teksten zelf in het Frans in. In de Engelse versie zijn de teksten van het karakter Anita Pallenberg opnieuw ingesproken.(wikipedia)