vrijdag 30 januari 2009

Steve Marriott - Tin Soldier Live 1985

 
Geboortedag Steve Marriott 30 januari 1947. Was in de jaren 60 lid van The Small Faces en Humble Pie

zondag 25 januari 2009

Leica het kleine foto-wonder

Tuinvogeltelling 2009 breekt records

fotoW!M
Vogels tellen in de achtertuin was dit weekend een populaire bezigheid onder Nederlanders. Zondagavond hadden ruim 18.000 mensen hun resultaten doorgegeven aan de Vogelbescherming die de jaarlijkse Tuinvogeltelling organiseert. Een absoluut record volgens de organisatie.
De huismus is, net als in de vier voorgaande jaren, de meest geziene vogel. Op nummer twee en drie staan de koolmees en de merel.
Het aantal gesignaleerde vogels is dit jaar ook hoger dan ooit: ruim 675.000 vogels. Toch lijken er dit jaar minder vogels te zijn. Per deelnemer is het aantal vogels lager dan vorig jaar, wat volgens de Vogelbescherming zou kunnen betekenen dat veel vogels de vorstperiode niet overleefd hebben.(ANP)
Ook ik heb deze keer weer meegeteld en kwam tot 2 eksters en een koolmees.

woensdag 21 januari 2009

The Trogggs - I Can't Control Myself (1966)


Geboortedag Chris Britton gitarist The Troggs 21-01-1945

Bruce Springsteen komt naar Pinkpop


'The Boss' zal samen met zijn E-Street Band een optreden van drie uur verzorgen op de eerste dag van Pinkpop, zaterdag 30 mei. Pinkpop-directeur Jan Smeets noemt Springsteen de grootste artiest die hij ooit op het festival heeft gehad.
Volgens Smeets speelt Springsteen normaal nooit op festivals. Het feit dat hij nu een uitzondering maakt is een cadeau voor het 40-jarig bestaan van Pinkpop, zegt Smeets in de Limburgse kranten.

President Obama neemt intrek in Witte Huis


De kersverse president van de Verenigde Staten Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn dinsdag rond 22.40 uur (Nederlandse tijd) aangekomen bij het Witte Huis in Washington. De komende vier jaar woont en werkt Obama in het statige pand.
Op weg naar zijn nieuwe woning wandelde de president een flink eind, tot genoegen van zijn aanhangers. Hij kwam samen met zijn vrouw Michelle uit zijn gepantserde limousine en zwaaide naar de menigte. Tienduizenden mensen stonden langs de route en scandeerden zijn naam.
De staf van het Witte Huis heeft een drukke dag achter de rug. 's Ochtends werden de spullen van oud-president George W. Bush verhuisd, waarna binnen vijf uur de eigendommen van

maandag 19 januari 2009

Shelley Fabares 19 januari 1944


Shelley Fabares kwam als 14-jarige in de Donna Reed Show terecht.
De Donna Reed Show was de tv-serie die we in Nederland beter kende als "Moeder weet het beter".
Na vijf jaar verliet ze de serie om haar filmcarrière voort te zetten in films als "Ride the Wild Surf 1964" (met zanger Fabian) en "Girl Happy 1965, Spinout 1965 en Clambake 1967" met Elvis Presley. Shelley Fabares speelde van 1981 tot 1984 de rol van Francine Webster in de serie "One day at a time". Vanaf 1989 tot 1997 speelde zijin de tv serie "COACH".
In 1962 scoorde ze met de single Johnny Angel een Nummer 1-hit in de Billboard Hot 100.
klik hier>Johnny Angel



vrijdag 16 januari 2009

The Cavern Club in Liverpool


fotoW!M
De kelder waar de Beatles hun debuut maakten, de Cavern Club in Liverpool, opende voor het eerst zijn deuren 16 januari 1957 voor een optreden van de Merseysippi Jazz Band, maar werd pas echt beroemd nadat Brian Epstein de Fab Four had ontdekt.
De Beatles hadden er hun eerste optreden in 1961, tijdens een lunchpauze, maar John Lennon en Paul McCartney musiceerden er daarvoor al met de Quarrymen Skiffle Group. Ook Ringo Starr drumde al eerder in de club, met de Eddie Clayton Skiffle Group. Voor George Harrison was het optreden in 1961 werkelijk zijn eerste in de club.
De Cavern Club werd in 1973 gesloopt, maar in 1984 weer herbouwd.

In mei 2008 was ik een week in Liverpool. Uiteraard bezoek je als rechtgeaard beatlesfan alles wat maar "Beatles" heet dus ook de "Cavern Club" daar. De plaats waar de "beat" zo'n beetje is ontstaan. Toen ik er dinsdags 's avonds kwam bleek de club gesloten, alleen overdag geopend tot 6 uur, dus de volgende dag er weer heen, voor de sfeer, een biertje en een paar foto's voor het nageslacht.

donderdag 15 januari 2009

TV-Series jaren 60: Stiefbeen en Zoon


Vanaf 11 oktober 1963 zond de NCRV Stiefbeen en zoon uit. Een serie over twee gewone mensen die met hun zwakheden als jaloezie, hebzucht, luiheid en achterdocht constant ruzie maken, maar toch niet zonder elkaar kunnen.
Talloos zijn de pogingen van zoon Dirk om een cursus te volgen of verkering te zoeken om maar een reden te hebben het huis te verlaten. Toon dwarsboomt elke poging, door Dirk een schuldgevoel aan te praten als hij zijn arme, oude vader eenzaam achterlaat. De tragikomische belevenissen van een vader en zijn zoon die handelen in lompen en metalen, worden trouw gevolgd door het Nederlandse publiek. Acteurs Rien van Nunen en Piet Römer worden vader en zoon Stiefbeen en worden als zodanig ook op straat benaderd. De serie won in 1964 de eerste gouden Televiezierring.

dinsdag 13 januari 2009

Kick Stokhuyzen overlijdt op 78-jarige leeftijd


Kick Stokhuyzen, op 7 oktober 1930 geboren in Surabaya in Nederlands-Indië, presenteerde voor de NCRV eerst de snel populaire studentenquiz 'Tweekamp'.
Na 'Tweekamp' leidde hij programma's als 'Herkent u deze melodie?' en 'Herkent u deze tijd?' Zijn grootste populariteit vergaarde hij met het televisieprogramma 'Ja Natuurlijk', een natuurquiz. Het programma over dieren en planten trok maandelijks 3,5 miljoen kijkers en kreeg een gemiddelde waardering van 8,2. De populariteit was mede te danken aan de presentator, een vriendelijke en charismatische man.
Kick Stokhuyzen was een Jappenkampkind en hield juist afgelopen jaar de rede tijdens de herdenking van de Japanse capitulatie in Den Haag, die live werd uitgezonden.

zaterdag 10 januari 2009

Rod Stewart 10 januari 1945


'Mandolin Wind' (1971) samen met Ron Wood

Koud Amsterdam


fotoW!M

Vandaag zijn we met het voordeeltreinkaartje van Kruitvat naar Amsterdam geweest. Terwijl half Nederland op de schaats stond liepen wij door de ijskoude straten van Amsterdam, volgens mij met de andere helft van Nederland. Omdat het zo koud was hebben wij ons maar beperkt tot het gaan winkelen (daar was het tenminste warm) langs de Nieuwe Dijk, de Dam, Muntplein, Spui, Waterlooplein ( hier heb ik nog een muts gekocht vanwege de kou, een nieuwe en geen gebruikte),Rembrandtplein, Kalverstraat en via het Damrak weer terug naar de trein. Gelukkig reden alle treinen op tijd en hadden we nergens vertraging.

vrijdag 9 januari 2009

Single Luck 'Blue Cheer'


Een duik in mijn eigen singlecollectie (die schijfjes heb ik nog) leverde de nodig 'eendag hits' op. Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. 'Summertime blues' van Blue Cheer, is ook zo eentje. Pure hardrock uit 1968, een tijd waarin dit genre nog niet de aanhang kende die ze het nu heeft. De bloemenkinderen verloren van schrik de 'flowers' uit hun haar toen deze drie langharige rockers hun ruige muziek door de ether en via het vinyl lieten denderen.
Ook dit was roem voor korte duur.
Iedereen koestert zo zijn eigen eendagsvliegen die zich in het geheugen genesteld hebben.

IJs en Sneeuwpret in Schutterspark Brunssum





fotoW!M

TV series jaren 60: Rawhide

Rawhide is een Amerikaanse televisieserie die werd uitgezonden van 1959 tot 1966 en ook op de Nederlandse televisie verscheen. Het introlied, gezongen door Frankie Laine, werd zeer bekend.
Clint Eastwood speelde daarin Rowdy Yates, een voorman veedrijver.
De serie ging hoofdzakelijk om hetzelfde groepje cowboys, Gil Favor (Eric Fleming) de leider van het stel, Mushy (James Murdock), Wishbone de kok (Paul Brinegar), Jim Quince (Steve Raines), Pete Nolan (Sheb Wolley) en Joe Scarlett (Rocky Shahan), die op weg waren om een kudde vee te vervoeren naar de verkoopplaats. Onderweg maken ze allerlei avonturen mee. Die avonturen varieerden van catastrofale coyotes, vinnige veedieven, irritante indianen, woeste weersomstandigheden, avondeten onder de sterrenhemelen, bij de kampvuurtjes maar mopperen over de kookprestaties van Wishbone tot amoureuze afspraken toe.

donderdag 8 januari 2009

Huisman lost eindelijk Verduin af


Eindelijk was het dan weer zo ver. Sjoerd Huisman heeft na twaalf jaar eindelijk Bert Verduin (1997)afgelost als Nederlands marathonkampioen op natuurijs. De 22-jarige schaatser uit Andijk, lid van Erik Hulzebosch' Nefitploeg, versloeg donderdag op de Oostvaardersplassen bij Lelystad Arjan Stroetinga en Roy Boeve in de eindsprint van een nog vrij grote groep 'overblijvers.' © ANP

Winterse sferen op Strijthagen





fotW!M
De visvijvers in Strijthagen Landgraaf waren bevroren maar te gevaarlijk om op te schaatsen. Waarschuwingsborden gaven dat aan.

Elvis Presley - Return To Sender (1935-1977)



Geboortedag van Elvis Presley 8 januari 1935

woensdag 7 januari 2009

Koude Nachten


fotoW!M
Vannacht heeft het in Limburg 16 tot 21 graden gevroren.
Vandaag viel ook plaatselijk wat lichte sneeuw en de vorst werd getemperd. Vanaf morgen krijgt het hogedrukgebied opnieuw meer invloed. Het is droog met zonnige perioden. In de middag wordt het ongeveer -6 graden, na zonsondergang matig tot streng.

Woonboulevard


Vandaag zijn we naar de woonboulevard in Heerlen geweest op zoek naar nieuwe stoelen voor de eethoek. Na vele winkels te hebben bezocht zijn we toch goed geslaagd.

Kaz Lux 7 januari 1948



fotoW!M
Kaz Lux vestigde zijn naam eind zestiger, begin zeventiger jaren als frontman van de fameuze rockband Brainbox. Toendertijd schreef de groep talloze, tijdloze hits op haar naam. Zo staan nummers als 'Dark Rose', 'Down Man', 'Summertime', 'The Smile' en 'Between Alpha and Omega' stuk voor stuk te boek als popklassiekers.
Zijn karakteristieke stemgeluid is uit duizenden herkenbaar. Rond de eeuwwisseling werd hij door de gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor, in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland, verkozen tot de beste zanger van ons land. Eens te meer een bewijs dat Kaz Lux een absolute legende is in de historie van de Nederpop.
Na Brainbox heeft Kaz Lux zich voornamelijk gemanifesteerd als troubadour, eigen liedjes schrijven en solo vertolken. Daarnaast was de zanger/gitarist zo nu en dan betrokken bij tijdelijke samenwerkingsverbanden. Uit zijn hernieuwde samenwerking met Jan Akkerman is het met goud bekroonde album 'Eli' (1976) voortgekomen.

maandag 5 januari 2009

TV-Series jaren 60: Bonanza



Bonanza was een Amerikaanse westernserie die in de jaren '60 furore maakte op de televisie. In Nederland was de serie zeer populair en werd uitgezonden door de KRO.
De verhalen draaiden om de familie Cartwright, bestaande uit een vader en drie zoons. Gezamenlijk runden de mannen de Ponderosa ranch.
Ben ('Pa') Cartwright, gespeeld door de Canadese acteur Lorne Greene, stond aan het hoofd van het gezin. Zijn zoons waren Adam (Pernell Roberts), Hoss (Dan Blocker) en Little Joe (Michael Landon). Nog een paar belangrijk figuren in de serie waren de Chinese kok Hop Sing en Sheriff Coffee.
In 1965 verliet Pernell Roberts (Adam) de serie.Nadat Dan Blocker (Hoss) in 1972 plotseling overleed, was het snel gedaan met Bonanza.

Flink Pak Sneeuw






fotoW!M
Afgelopen nacht en vandaag viel er een flink pak sneeuw

5 januari 1956 het eerste NTS-journaal


NTS, zendt op 5 januari 1956 het eerste NTS-journaal uit.
De onderwerpen in dit eerste complete journaal waren:
De schaakwedstrijd Euwe-Donner. Een interview met Caroline, de dochter van schaakkampioen Max Euwe. De hardnekkige gladheid en jonge stieren door de straten van Pamplona.
Het journaal wordt dan driemaal in de week uitgezonden: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Ruim anderhalf jaar wordt het nieuws buiten beeld voorgelezen en pas op 3 oktober 1957 verschijnt de nieuwslezer in beeld. Enkele bekende nieuwslezers uit ‘onze tijd’ zijn v.l.n.r. Frits Thors (eerste nieuwslezer in beeld) - Eugénie Herlaarde (eerste vrouwelijke nieuwslezeres) - Rien Huizing - Marga van Arnhem

zaterdag 3 januari 2009

Joy Limonade


Joy limonade met het typische bolle flesje hebben wij jarenlang in de jaren 60 als kind gedronken.


advertentie 1966

vrijdag 2 januari 2009

Armand Pien (1920-2003)


Armand Pien (2-1-1920/22-9-2003)
Vakkundig én humorvol, terwijl hij in lippenstift, op de kaart van België de hoge- en lage drukgebieden tekende, bracht weerman Armand Pien zijn weerberichten. Hij begon in 1953 in de eerste jaren van de televisie met een uitgebreid weerbericht op de Vlaamse televisie en hij verzorgde 37 jaar lang het weerpraatje en presenteerde daarnaast wetenschaps- en amusementsprogramma’s bij de BRT (later VRT). Hij bezat de gave om in eenvoudige bewoordingen complexe atmosferische verschijnselen begrijpelijk én leuk te maken voor het grote publiek.
Wat nu niet meer zou kunnen, maar in Piens tijd eerder regel dan uitzondering was, dat er voor zijn weerbericht geen vastgestelde tijd stond. Afhankelijk van het weerbericht kon de programmering dus flink uitlopen.
De weerman met guitige uitstraling staat ook bekend om zijn kwinkslagen en legendarische weerspreuken. En had hij voor een bepaalde dag of weersituatie geen spreuk, dan verzon hij ‘m zelf wel. “een herfst zonder stormen is als een vrouw zonder vormen” en “mijn weerberichten kloppen altijd, alleen het weer houdt zich er niet aan” zijn daar goede voorbeelden van.

IJs- en sneeuwpret in Parkstad



fotoW!M
Ook in Parkstad kan weer geschaatst worden. Na dagen- en nachtenlang vorst kunnen warmbloedige sportievelingen eindelijk hun ijzers onderbinden. Maar niet iedereen was blij met de vorst. Naast vorst kwam er sinds donderdagavond ook sneeuw.

Peter Lewis 1943 - 1985


Geboren op 31-12-1943 en overleden 2-1-1985.
Op 2 januari 1985 overlijdt Peter Lewis, thuis in Denton in Engeland, aan de gevolgen van maagkanker. Hij is in de jaren zestig de zanger van de Engels groep The Scorpions uit Manchester en hadden in Nederland een grote hit in 1965 met "Hello Josephine".
De Britse huisarts Harold Shipman vermoordde in de jaren 80 en 90 honderden patiënten. Het leverde hem de bijnaam Doctor Death op.
Een van zijn slachtoffers was Peter Lewis.