donderdag 26 februari 2009

Sandie Shaw 26-2-1947


Sandie Shaw viert vandaag haar verjaardag. Ze was in de jaren 60 een van mijn favoriete zangeressen.

zondag 22 februari 2009

Nijmegen herdenkt bombardement


NIJMEGEN (ANP) - In Nijmegen is zondagmiddag onder grote belangstelling het bombardement op de stad van 1944 herdacht. Het is zondag precies 65 jaar geleden dat geallieerde vliegtuigen hun bommen boven Nijmegen afwierpen, met honderden burgerslachtoffers als gevolg.
Het monument De Schommel herinnert aan het bombardement. Op de plek waar De Schommel nu staat, kwamen destijds 24 kinderen en acht zusters om het leven.
Het bombardement van Nijmegen is de geschiedenis ingegaan als een vergissingsbombardement; Amerikaanse vliegers zouden per ongeluk hun bommen boven Nijmegen hebben afgeworpen.
Ik plaats dit bericht omdat mijn ouders beide zijn geboren in Nijmegen. Mijn moeder heeft dit bombardement meegemaakt maar mijn vader was met zijn familie al naar Limburg verhuist.

zaterdag 21 februari 2009

maandag 16 februari 2009

Dancing Eussen Spekholzerheide


Dit is de dancing waar ik in midden jaren 60 de meeste avonden in het weekend doorbracht. Wij noemden het gewoon eussen. Dat er een dansorkest speelden was in het begin van de jaren 60. Later was erin die tijd elk weekend een dj die platen draaiden.
Later werd de naam nog verandert in Club 208 (dit was in die tijd de frequentie waarop Radio Luxemburg uitzond)

donderdag 12 februari 2009

Jaap Dekker 12-2-1947


fotoW!M
Deze foto is gemaakt tijdens een promotie tour van zijn nieuwe LP in 1979.
Jaap Dekker (Doesburg, 12 februari 1947) is een van de beste Nederlandse boogiewoogie pianist.

donderdag 5 februari 2009

Roda Los Mer Joa


Beleidmakers willen onze club laten fuseren en een nieuwe naam en kleur geven. Roda is nog niet dood.
Het Parkstad Limburg Stadion is toch van ons, die van Sittard komen toch niet. Wij bepalen op de tribune de sfeer de kleur de vlaggen de spandoeken en het gezang. Zolang wij de naam Roda JC blijven steunen nu en de volgende seizoenen, kunnen de beleidmakers doen wat ze willen.
Al noemen ze onze club 'FC Beleidmakers Provincie Limburg', wij op de tribunes blijven Roda JC, geel-zwart en "Roda los mer joa' scanderen en zingen.
Dus sta op als je voor Roda ben ...en laat je club niet in de steek.

woensdag 4 februari 2009

Vroedvrouwenschool Heerlen


Ik werd hier geboren op 27 januari 1951.
4 februari 1913. Opening Vroedvrouwenschool aan de Akerstraat te Heerlen.In 1923 breekt de Vroedvrouwenschool echter met het ziekenhuis van Heerlen. Ze vertrekt naar een nieuw, complex aan de rand van het Imstenraderbos te Heerlerbaan: een markante plek waar heel wat Limburgers later het levenslicht zien.

dinsdag 3 februari 2009

Roda JC en Fortuna Sittard gaan fuseren?


Dat melden de Limburgse kranten op hun website. Komend seizoen al gaat de nieuwe club aan de competitie meedoen.
De fusie is het resultaat van een aanbeveling door de stuurgroep, die de afgelopen maanden onderzoek deed naar de toekomst van de twee clubs. De besturen van Roda JC en Fortuna zijn het met het advies eens.
Het onderzoek van de stuurgroep leidde eerder al tot hevige protesten van een deel van de supporters van beide teams. Zij willen dat de clubs zelfstandig blijven, ook al is de financiële toekomst onzeker.

TV series Jaren 50: Dappere Dodo


De KRO begon op 3 februari 1955 met de eerste aflevering en tot mei 1964 werden er in totaal 75 afleveringen van uitgezonden.
Dappere Dodo was de titel van de eerste kinderserie op televisie, die door de KRO tussen 1955 en 1964 op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.
Het programma was bedacht door de leiding van de KRO, in samenwerking met het poppentheater van Bert Brugman. De eerste aflevering werd geschreven door producer Fred Bredschneyder. Hij haalde de naam Dodo uit de heiligenkalender, alle daarop volgende afleveringen werden geschreven door Bert Brugman. Leden van zijn gezin spraken de rollen.

zondag 1 februari 2009

Watersnoodramp 1953


De watersnood van 1953 voltrok zich in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Springtij en een noordwesterstorm stuwden het Noordzeewater op tot recordhoogte.
In Nederland overstroomde een gebied ter grootte van de provincie Zeeland. Meer dan 2000 mensen en veel dieren verdronken, 72.000 mensen werden geëvacueerd. De Ramp veroorzaakte enorme schade aan de veestapel, gebouwen en infrastructuur. Menigeen herdenkt op 1 februari de slachtoffers.