donderdag 30 april 2009

Koninginnedag

Het bizarre incident in Apeldoorn, waarbij een auto tijdens de koninginnedagviering op een mensenmenigte inreed, heeft vijf levens geëist. Twaalf mensen raakten gewond. Vier mensen verkeren nog in kritieke toestand.
De koninklijke familie zag het incident vanuit de open bus waarin zij zaten. Koningin Beatrix gaf in de loop van de middag een korte verklaring. Ze zag er aangeslagen uit en sprak van een "vreselijk drama”. Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn heeft alle festiviteiten in zijn stad direct afgelast, iets wat door het hele land veel navolging kreeg.(ANP)
Het aantal doden is helaas al opgelopen tot 7.

woensdag 22 april 2009

TV series Jaren 60: Ivanhoe



Het ging om de witte ridder Ivanhoe en zijn helpers Bart en Gurth. De rest waren kwaadaardig kijkende zwarte ridders met spitse ringbaardjes op zwarte, woeste paarden, die niks anders deden dan op stiekeme toon snode plannen smeden om held sir Ivanhoe op zijn prachtige witte paard dwars te zitten. Meestal geholpen door dikke domme krachten, die arme boeren pestten en leuke meisjes lastig vielen. Geweldig hoe Ivanhoe dan met een paar slagen van zijn machtige superzwaard die dikkerds en hun laffe bazen tegen de vlakte kegelde, ook al waren ze met zijn twintigen. De serie duurde maar 39 afleveringen, die tussen 1961 en 1964 door de KRO in zwart-wit werden uitgezonden.

maandag 20 april 2009

TV kijken begin jaren 70



Dit was onze tv. Precies weet ik het niet meer maar volgens mij was het een Erres tv met een draaibare antenne. Rechts boven op de tv staat de draaischijf om de zenders te zoeken. Links op de tv staat een radio/versterker met een binnenhuisantenne.

Small Faces - Itchycoo Park (1967)


Sterfdag Steve Marriott 1991

zaterdag 18 april 2009

De Gold Race

Heëlesje Joarmaat



fotoW!M
Op de derde Joarmaat in Heerlen was het vandaag gezellig druk. Standwerkers, muziek, snuffelen op de rommelmarkt, de Limburgse streekproducten en de demonstraties van oude ambachten als wol spinnen, potten bakken, schapen scheren en manden vlechten.
Van alles was er te zien, ook het Mijnmuseum was aanwezig. Op de tweedehands boekenmarkt hebben wij een paar goedkopen boeken gekocht.

maandag 13 april 2009

Paasmaandag




fotoW!M
Vandaag weer zo'n prachtige zonnige dag. We zijn met z'n allen er op uitgetrokken om in het bos bij Vijlen een flinke wandeling te maken.

zondag 12 april 2009

donderdag 9 april 2009

Fusie Roda JC van de baan


Supporters Roda JC reageerden blij op het afketsen van de fusie tussen beide clubs. Dat is geweldig nieuws. Nu moeten de supporters achter de club gaan staan en meestrijden tegen degradatie en voor een zelfstandige club.
Roda JC gaat na dit seizoen toch niet fuseren. Reden hiervoor is dat de Provincie besloten heeft om de financiële steun aan de nieuw te vormen fusieclub in te trekken. Hierdoor is het fundament onder het project weggevallen.
Het is financieel onverantwoord om de fusie nu alsnog door te laten gaan. De provincie besloot eerder deze week af te zien van financiële steun aan de fusieclub, die zo'n 6,5 miljoen euro zou bedragen, omdat het als voorwaarde gesteld had dat de volledige schuldenlast gesaneerd moest zijn. Dat is nog altijd niet het geval.
Roda JC gaat nu zelfstandig verder.

zaterdag 4 april 2009

Nationaal Museumweekend



Omdat wij nog nooit in het Thermenmuseum in Heerlen waren geweest zijn wij dit maar vandaag gaan doen, ook omdat het dit weekend gratis is te bezoeken.
In het Thermenmuseum is de expositie "de geest van de askist" te zien. In een expositie kom je alles te weten over de askist van Bocholtz. Wie ligt er in de kist begraven, waarvoor dienden de grafgiften, hoe worden spullen gevonden en gerestaureerd? De vaste expositie van het Romeinse badhuis zijn ook te bewonderen.
Je ziet eerst een film over de geschiedenis. Daar naar kan je dan de restanten van het badhuis bekijken.

donderdag 2 april 2009

Zeg Maar Dag



zeg maar dag

Je kon net lopen toen je al aan papa's hand mee ging naar het stadion
Grote ogen, open mond
Gejoel, gezang, gefeest, gewonnen
Dít is een beleving

Seizoenskaart gekocht
geen jaar overgeslagen
Thuis of uit, geen verschil
Supporter voor het leven

Supporter van Roda JC Kerkrade
De trots van het Zuiden
Jaren historie om tot hier te komen
Ofwel hier te eindigen

Het gaat niet langer om voetbal
Commercieel talent
Beter fuseren dan failliet
Dan bundelen we de krachten
Bundelen we de supporters...

Kun je supporter worden van een nieuwe club?
Terwijl je hart ligt bij een niet langer bestaande club?

We zullen het zien
De toekomst zal het uitwijzen

Maar voor nu is het 'dag',
Dag tegen je club...
Dag met geweld en dag met een traan
Dag, om straks naar een andere club te gaan?

(Sandy Ederveen)

Emmylou Harris - Jambalaya (1975)


Emmylou Harris 2 april 1947

__________________________________________________________

1 - 4 - 09
RONNIE LANE - Ooh la la la (1974)

Ronnie Lane zanger/gitarist o.a Small Faces, The Faces, Slim Chance en Solo.
Geboren 1 april 1946
Sterfdag 5 juni 1997 aan de gevolgen van multiple sclerose.