woensdag 26 augustus 2009

TV series jaren 80: Cheers



Cheers was een van mijn favoriete series op de tv. Cheers is een Amerikaanse serie die zich afspeelt rondom, maar grotendeels in de gelijknamige bar 'Cheers' in Boston.  De eigenaar is Sam Malone. Verder speelden nog mee, Coach (later Woody), Diana, Carla, de stamgasten Norm,Cliff en Frasier. De serie liep van 1982 tot 1993, in deze periode werden 270 afleveringen opgenomen en uitgezonden. In Nederland werd de serie door de NCRV uitgezonden.

Dagje Keulen




Verschillende keren zijn wij naar Keulen geweest maar dan ging het altijd richting Kölner Zoo, een prachtige dierentuin in Keulen.
Deze keer zijn wij naar de stad Keulen geweest. Een mooie stad met vooral als trekpleister de eeuwenoude Kölner Dom een imposant gebouw in het centrum van Keulen. Ook een wandeling door de 'Altstad' en langs de kade van de 'Rhein' zijn de moeite waard.
fotoW!M

zaterdag 15 augustus 2009

Woodstock 1969


In Woodstock bij New York (VS) begint het "Music and Art Festival". Het zal het beroemdste rockfestival aller tijden worden. Beeld materiaal was toen nog niet veel beschikbaar en videoclips bestonden nog niet, dus moesten we het doen met foto's uit de Muziekparade of de Muziekexpres.
De Woodstock-film kwam eindelijk voorjaar 1970 in de bioscoop. De 3 dubbel elpee was er al. Maar nu zagen we met eigen ogen wat er in Woodstock was gebeurd. Drie dagen love en peace. De film was heel opwindend. De muziek, de manier waarop het gefilmd was, in cinemascope-breedbeeld, met al die shots door en naast elkaar, het leek net of je er zelf bij zat, het was uniek.
15,16,17 augustus 1969: Joan Baez, The Band, Jeff Beck Group, Blood, Sweat & Tears, Paul Butterfield Blues Band, Canned Heat, Joe Cocker, Country Joe and the Fish, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills & Nash, Grateful Dead, Arlo Guthrie, Tim Hardin, Keef Hartley, Richie Havens, Jimi Hendrix, The Incredible String Band, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Melanie, Mountain, Quill, Santana, John Sebastian, Sha-Na-Na, Ravi Shankar, Sly and the Family Stone, Bert Sommer, Sweetwater, Ten Years After, The Who, Johnny Winter: Woodstock The Summer of love!

donderdag 13 augustus 2009

Curtis Mayfield


In 1970 verliet Mayfield The Impressions en begon hij een solocarrière. Hij bereikte commercieel en artistiek zijn hoogtepunt met Superfly, de soundtrack voor de gelijknamige film. Op Superfly leverde hij commentaar op het zware leven in de getto en uitte hij kritiek op drugsmisbruik. Samen met Stevie Wonder en Marvin Gaye werd Curtis Mayfield beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van de funky, geëngageerde soulmuziek die begin jaren zeventig ontstond. Curtis Mayfield wist nog enkele hits te scoren gedurende de jaren zeventig en tachtig. Op latere nummers uitte hij nog steeds kritiek op onder andere raciale problemen en de Vietnamoorlog.
Op 13 augustus 1990 raakte hij tot aan zijn nek verlamd toen tijdens een concert in Brooklyn, New York een lichtbak op hem viel. Ondanks zijn verlamming bracht hij in 1996 nog een album uit, New World Order.

zondag 9 augustus 2009

Gulpenerberg



fotoW!M
Flinke wandeling van ongeveer 10 km gemaakt in en rond Gulpen. Door de warmte was de beklimming van de Gulpenerberg, via het bospad, erg inspannend. Verder ging de tocht over glooiende paden door de koele bossen van het Onderste- en het Schweibergerbos en langs prachtige panorama's.

woensdag 5 augustus 2009

TV series jaren 60: Pipo de Clown


Pipo de Clown, Mamaloe en hun dochtertje Petra waren samen met hun vrienden Klukkluk, De Dikke Deur, Snuf en Snuitje, Mik, de zachtaardige zigeuner Felicio en de suffige ridder Bambarin, bedacht en geschreven door Wim Meuldijk, 22 jaar lang op de Nederlandse tv te zien: eerst van 1958 tot 1964 bij de VARA, daarna van 1966 tot 1968 bij de NTS ( nu de NOS) en tot slot vanaf 1970 weer bij de VARA. De serie zou lopen tot 1981. De eerste afleveringen werden opgenomen en uitgezonden in de legendarische studio Irene in Hilversum. Pipo was een vriendelijk soort crisismanager. Die de ‘ratjetoe', veroorzaakt door de koekjesverslaafde Dikke Deur, de koddig krompratende indiaan Klukkluk en het onhandig kleptomane duo Snuf en Snuitje in goede banen leidde. Zodat aan het eind van elke vijf minuten durende ‘spannende' aflevering Pipo's dochtertje Petra rustig kon gaan slapen, en met haar elk kijkbuiskind. Daarna deed Pipo buiten
op het balkon van zijn woonwagen ook de dag nog uitgeleide. Met de woorden, die elke veertigplusser zich nog kan herinneren: ,,Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen.”

dinsdag 4 augustus 2009

U2 360' Tour Gelsenkirchen (DL)

Gisteren zijn we naar het U2 concert geweest in de Veltins Arena (Auf Schalke) in Gelsenkirchen. U2 gaf weer een geweldige show die avond. Het geluid boven in het stadion, we zaten zowat boven in de nok, was niet al te best, maar de sfeer was er niet minder om. Grootste probleem bij de Arena is de infrastructuur. Hij is heel moeilijk te bereiken omdat er maar een afrit was vanaf een driebaans autoweg. Daar hebben we dan ook een dik uur in een file gestaan en kwamen maar net op tijd voor de start van de show aan.

zaterdag 1 augustus 2009

Laatste Weekend WMC

K en G Leiden winnaar Showband Class.
Advendo winnaar Marsparade.
Ondanks de hevige regenbui op de slotdag van het Wereld Muziek Concours bleven de Drum en Marchingbands doorgaan met hun optredens.
De Show en Marching Band Kunst en Genoegen wonnen de showcompetitie, bij de mars werd Drum en Showfanfare DVS uit Katwijk de winnaar.
K en G bleef bij de show Pasveerkorps uit Leeuwarden en DVS voor. Bij de mars waren de Katwijkers superieur en gaven ze K en G en Pasveer het nakijken. De regenachtige finale in het Parkstad Limburg Stadion werd zondag bijgewoond door ongeveer 16.000 bezoekers. De mars- en showwedstrijden zijn hiermee afgesloten.


fotoW!M
Kijk voor foto's van het WMC Kerkrade op onderstaande link.

http://www.mijnalbum.nl/Album=QBCYQ6WY