woensdag 23 september 2009

Roy Buchanan - Sweet Dreams


Roy Buchanan. (1939-1988) Ozark Alabama. Begin de jaren ’70 kwam deze als blanke blues-gitarist geboekstaafde Amerikaan aan de oppervlakte. Toch schuwde hij geen uitstapjes naar de jazz-rock of hardere rock. Enkele bijnamen: de beul van de telecaster, the world’s best unknown guitar player.
In 1976 hoorde ik voor de eerste keer van deze schitterende gitarist en kocht de LP "Live Stock". Deze LP draai ik nog steeds regelmatig om mijn platenspeler.

Limburg krijgt WK Wielrennen 2012

fotoW!M
Het wereldkampioenschap wielrennen wordt in 2012 gehouden in Limburg. Dat is woensdag in het Zwitserse Mendrisio bekend gemaakt. De beslissing werd met gejuich begroet in de provinciehuis, waar de betrokken beleidsmakers zich verzameld hadden in afwachting van de beslissing.
Het wereldkampioenschap in 2012 zal een volle week duren. Het evenement wordt uitgebreid met een WK voor junioren en een ploegentijdrit. De finish van het wereldkampioenschap wielrennen 2012 ligt niet op de Cauberg, maar ter hoogte van de grens Vilt-Berg en Terblijt. Het centrale parcours van het wereldkampioenschap is 16,5 kilometer lang, met de Bemelerberg en de Cauberg als scherprechters. De startpunten van de verschillende wedstrijden worden verdeeld over Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen , Beek, Eijsden, Landgraaf, Margraten.

zondag 13 september 2009

Frits Thors 100 jaar


Frits Thors (Amsterdam, 13 september 1909) is een voormalig Nederlands nieuwslezer.

Frits Thors is vooral bekend als nieuwslezer bij het NTS-Journaal van 1965 tot 1972. Was hij in eerste instantie de stem op de achtergrond, later werd hij de karakteristieke verschijning met zijn sneeuwwitte haar en donkere bril. Vanwege zijn duidelijke uitspraak kreeg hij in 1969 een prijs uitgereikt.

Daarvoor had hij al een lange carrière achter de rug als radio-omroeper bij de AVRO. Hij maakte zijn microfoondebuut in 1928. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij een van de weinige omroepmedewerkers die niet wilden werken voor de gelijkgeschakelde Nederlandsche Omroep. Hij werd toen handelaar in papiertouw. Na de bevrijding werkte hij voor Radio Herrijzend Nederland, de Nederlandse Sectie van de BBC, CBC in Canada en Radio Nederland Wereldomroep. Na zijn tijd als nieuwslezer werkte hij tot zijn pensioen in 1979 voor AVRO's Radiojournaal.(Wikipedia)

woensdag 9 september 2009

09-09-09

Wat er zoal gebeurt op zo'n speciale datum.

Met veel genoegen kondigen Apple Corps Ltd. en EMI Music aan dat de oorspronkelijke, voor het eerst volledig digitaal ge-remasterde Beatles-catalogus vandaag (09-09-09) wereldwijd op CD is uitgebracht. Elk van de CD’s is verpakt met gebruikmaking van het originele Engelse hoesontwerp, inclusief CD-boekjes met daarin originele en nieuwe liner notes en zeldzame foto’s. Iedere CD zal gedurende een beperkte periode tevens een korte documentaire over het album bevatten. Daarnaast worden op dezelfde dag twee nieuwe CD-verzamelboxen van de Beatles uitgebracht.
Dat gebeurt op dezelfde dag als de release van de langverwachte videogame ‘The Beatles: Rock Band.’Wie zelf John, Paul, George of Ringo wil spelen, kan een poging wagen met het nieuwe muziekspel The Beatles: Rock band. Rock band is een game waarmee spelers zelf nummers van artiesten kunnen ‘naspelen’ op namaakinstrumenten.

Oranje wint in Schotland

Het Nederlands elftal heeft ook de achtste en laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie gewonnen. Invaller Eljero Elia maakte in de 82e minuut van het uitduel met Schotland het enige doelpunt (0-1).
Onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk haalde Oranje op weg naar de eindronde, dit keer in Zuid-Afrika, de maximale score. Dat gebeurde niet eerder. Wereldwijd zelfs zijn er maar een paar landen die iets dergelijks presteerden. Schotland moest alles, Nederland eigenlijk niks. Toch won Oranje. Dat deed bondscoach Bert van Marwijk goed. ,,Grote landen zijn hier gesneuveld. Als ik dan zie hoe wij op de been blijven dan stemt dat tot tevredenheid.

Er wordt vandaag heel wat af getrouwd. De datum 09-09-09 spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Hoewel het voor veel mensen een doodnormale woensdag is, treden stellen juist op een dag als deze woensdag massaal in het huwelijk. Maar de trouwdatum 9 september 2009 blijkt in de Westelijke Mijnstreek niet zo heel erg in trek. In vergelijking met een stad als bijvoorbeeld Heerlen (12 huwelijksvoltrekkingen vandaag) valt het aantal van acht in Sittard-Geleen zelfs een beetje tegen. Vijf echtparen gaven elkaar het jawoord in Sittard, drie in Geleen. In de gemeente Beek trouwden vier stellen, in de gemeente Stein twee. In Schinnen wordt ‘slechts’ één huwelijk voltrokken.

dinsdag 1 september 2009

Rothschild giraffe geboren in GaiaPark

fotogaiapark
Op 1 september om 9:45u bracht de zeven jaar oude Rothschild giraffe Eura een gezond jong ter wereld in GaiaPark. De geboorte begon in het binnenverblijf van de giraffen. Gelukkig verliep alles vanzelf. Het jong, een mannetje, is bijna 2 meter lang en weegt ruim 50 kilo. Iedere geboorte is spannend, maar de geboorte van een giraffe extra. Giraffen bevallen namelijk staand, waardoor het jong 2 meter omlaag valt! Dat is een enge gedachte, maar tijdens de val draait het jong zich, zodat het niet op z’n kop terecht komt. Vader Nok keek met gepaste trots toe hoe de kleine ter wereld kwam. Het is namelijk zijn eerste nakomeling. Met zijn vier jaar is Nok nog een relatief jonge vader. Toen het jong 15 maanden geleden verwekt werd, was hij zelfs nog een stuk kleiner dan het vrouwtje! Inmiddels is vader Nok even groot als zijn metgezellen en kijkt zijn zoon dus net zo naar hem op als naar moeder Eura.