maandag 23 november 2009

Eurovision


Het bekende Eurovisielogo dat in de jaren zestig altijd te zien was voor een Europese tv uitzendingen b.v Europees voetbal of het Eurovisie Songfestival.

zondag 22 november 2009

Mega Platen & CD Beurs Utrecht

Vandaag ben ik weer naar de Megaplatenbeurs in Utrecht geweest, daar heb ik een stuk of zes oude LP's gekocht o.a uit de jaren 60 The Small Faces "There are but four Small Faces". Het is wel niet de orginele persing uit 1967 maar een nieuwe persing uit 1982. De dubbel verzamel LP "Pop Ghronik" met op kant 1 hits van The Equals, kant 2 The Kinks, kant 3 The Seachers en op kant 4 Status Quo met hun hits uit de jaren 60. Dit is een Duitse Ariola persing.

donderdag 19 november 2009

Glaasje Fris


Sinalco is sinds 1905 het oudste merk frisdrank van Europa, het bestaat al meer dan 100 jaar met de karakteristieke rode punt op de fles (sinds 1937)als handelsmerk.
Via een wedstrijd gingen de producenten op zoek naar een moderne naam. Sinalco komt uit het Latijns "sine alcohol" wat - zonder enig spoor van alcohol - betekent.

woensdag 11 november 2009

Grote drukte bij opening carnavalsseizoen


Vele duizenden carnavalisten vierden woensdag op vele plaatsen in Limburg de opening van het vastelaovendseizoen 2009/2010.

maandag 9 november 2009

Terug uit Vielslalm

Wij zijn weer terug uit de Ardennen.
Gedurende het weekend hebben wij verschillende kleine plaatsjes bezocht. Durbuy met zijn stadswallen en een kasteel op een steile rots aan de rivier de Ourthe. Durbuy is het kleinste stadje van België. Je kan er slenteren door een doolhof van middeleeuwse steegjes in 'la vieille ville' en het prachtige oude hart van Durbuy met de pittoreske 17de- en 18de-eeuwse huizen.
La Roche wordt gekarakteriseerd door het groot kasteel. In La Roche kan je het beste parkeren op het grote marktplein dat aan het begin van de stad te vinden is. Wij zijn vervolgens de brug overgestoken en kwamen in de winkelstraat terecht. Hier zijn talloze winkels en leuke restaurants. Hier is ook het Museum te vinden dat in het teken staat van de Slag om de Ardennen. Op de kade van de Ourthe staat een Amerikaanse tank, dit is een eerbetoon aan de divisies die de stad hebben bevrijd.


De grotten van Hotton vormen een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed en zijn de enige die volledig beschermd zijn. Ze zijn zeer uitgestrekt en opzienbarend. Je daalt 65 meter af naar de grootste tot nu bekende 'galerij' in België, met een lengte van 200 m en een hoogte van 35 m. De rondleiding duurde ongeveer 1 ½ uur. Het was de voorlaatste rondleiding dit jaar want tijdens de winter is deze grot gesloten.

vrijdag 6 november 2009

Sunparks Vielsalm Ardennen


Vandaag vertrekken wij naar Sunparks Vielsalm voor een langweekendje. Vielsalm is een plaats en gemeente in de Provincie Luxemburg in België. De reis zal ongeveer anderhalf uur duren.

Vielsalm is gelegen aan de rivier de Salm. Het stadje telt ongeveer 7000 inwoners en is prachtig gelegen tussen rotsen, bossen en heuvels. In het naburige Salmchâteau ligt de ruïne van een kasteel uit de 14de eeuw, dat werd bewoond door de graven van Salm. De burcht werd gebouwd op fundamenten uit de 9de eeuw.

woensdag 4 november 2009

Melk is goed voor elk

Een grote, zware en witte M, geplaatst in een blauw vlak. Eenieder die de jaren vijftig en zestig een klein beetje bewust heeft meegemaakt herkent het onmiddellijk. Melk! Melkbrigadiertjes, mouwinsignes, paspoort en de slogan:" Ach moet het, drie glazen melk per dag dat doet het! Ik was ook M-brigadier! Een rechthoekig merkje in een grote enveloppe met allerlei andere interessante verrassingen kreeg ik thuis gestuurd. Op het blauwe merkje stond een grote witte letter M. Al gauw hadden we allemaal zo'n embleem op de rechtermouw van de jassen. "

dinsdag 3 november 2009

Archie De Man Van Staal



Tijdens het zoeken naar de strips van Asterix en Obelix vond ik ook nog een album van 'Archie de man van staal'. Dit stripboek uit mijn jeugd had ik ook nog. Er waren nog meer stripboeken, maar hierover later. Het was een druk uit 1963 en was het eerste album van Archie. De titel was 'De Gouden Sfinx'. Het verhaal gaat over een robot die werd gebouwd door professor C.R. Ritchie en die bediend werd door zijn neefje Ted en diens beste vriend Ken Dale. Vaak werden zij door Archie uit levensgevaarlijke situaties gered. Samen beleefden zij een reeks adembenemende avonturen. In de jaren zestig verscheen hij ook 'wekelijks in de 'Sjors van de rebellenclub'.