donderdag 28 januari 2010

Single Luck "Los Bravos"


One Hit Wonder 'Los Bravos'

Een duik in mijn eigen singlecollectie (die schijfjes heb ik nog) leverde de nodig 'eendag hits' op. Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. 'Black is Black' van 'Los Bravos', is ook zo eentje. Een beatsong uit de jaren 60, een tijd waarin dit genre veel aanhang kende. Stond in 1965 14 weken in de top 40, hoogste notering nummer 3. Maar ook dit was roem voor korte duur.
Iedereen koestert zo zijn eigen eendagsvliegen die zich in het geheugen genesteld hebben.

Spijkerbroek


Halverwege de jaren vijftig werdt de spijkerbroek populair onder de jeugd. Binnen de kortste keren ontwikkelde de denim spijkerbroek zich echter tot een dracht voor iedereen.
Jeans werden overigens in de VS halverwege de 19de eeuw al volop gemaakt door Levi Strauss en vooral verkocht aan de goudzoekers in Californië. In de jaren zeventig waren in Nederland, naast het merk Levi’s, zo’n zeventig andere

Op-art en Pop-art in de mode

woensdag 27 januari 2010

Happy Birthday

Waterman


Hij staat niet alleen open voor nieuwigheden, hij is ook standvastig. Een eenmaal genomen besluit zal hij niet zomaar over boord zetten. Hij kan dan ook wel eens het verwijt krijgen dat hij "koppig" is.

zondag 24 januari 2010

Winston Churchill


Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30 november 1874 – 24 januari 1965) was de Brits staatsman die als premier van 1939 tot 1945 Hitler weerstond en daarmee een beslissende rol in diens ondergang en de gealliëerde winst heeft gespeeld. Het lukte hem de Britse oorlogsinspanning op peil te krijgen en de VS tot steun daarbij te bewegen. Geen enkele Britse premier is ooit zo populair geweest als Churchill.
Churchill was een van de bekendste staatslieden van de 20e eeuw, was ook betrokken bij de Eerste Wereldoorlog en was enkele malen minister van Marine. Hij was tevens schrijver en ontving in 1953 de Nobelprijs voor de Literatuur voor zijn geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Als één van de weinige Europeanen was hij Amerikaans ere-staatsburger.(Wikipedia)

dinsdag 12 januari 2010

Miep Gies Overleden


Miep Gies, die geldt als de redder van het dagboek van Anne Frank, is na een kort ziekbed overleden in Nederland. Zij stierf een maand voor haar 101e verjaardag.
Miep Gies was een van de helpsters van Anne Frank en haar familie toen zij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Achterhuis in Amsterdam zaten ondergedoken. Ze werd op 15 februari 1909 in Wenen geboren en kwam als kind naar Nederland.

vrijdag 8 januari 2010

75ste geboortedag van Elvis Presley


Elvis Presley zou vandaag 75 jaar zijn geworden, 8 januari 1935 werd hij geboren.

zaterdag 2 januari 2010

Peter Lewis


Peter Lewis is geboren op 31-12-1943 en overleed 2-1-1985.
Op 2 januari 1985 overlijdt Peter Lewis, thuis in Denton in Engeland, aan de gevolgen van maagkanker. Hij is in de jaren zestig de zanger van de Engels groep The Scorpions uit Manchester en hadden in Nederland een grote hit in 1965 met "Hello Josephine".
De Britse huisarts Harold Shipman vermoordde in de jaren 80 en 90 honderden patiënten. Het leverde hem de bijnaam Doctor Death op.
Een van zijn slachtoffers was Peter Lewis.