zondag 28 februari 2010

Brons Ploegenachtervolging Mannen


De Nederlandse mannenploeg heeft bij de ploegenachtervolging de bronzen medaille gepakt. Canada veroverde, ten koste van de VS, de olympische titel.
In de kleine finale zetten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert met 3.39,95 een nieuwe olympisch record neer. Tegenstander was Noorwegen.

zaterdag 27 februari 2010

Moef Ga-Ga

Moef Ga-Ga werd door de AVRO uitgezonden tussen oktober 1966 en mei 1968. De Avro was er erg enthousiast over en programmeerde een serie voor het seizoen 1966 / 1967 daarna nog een keer '67/'68. Totaal zijn er zo'n 16 afleveringen gemaakt. In Moef Ga-Ga is er steeds met wisselende thema's en daarbij passende decors gewerkt. Het programma viel toen vooral op door het vele in- en uitzoomen, hetgeen het erg vermoeiend maakte een optreden te volgen.
In het tweede seizoen werd het programma telkens in één thema neergezet.Willem van Kooten deed de hoofdpresentatie.
In Moef Ga-Ga kwamen alleen de beste acts uit die tijd in beeld. Moef Ga-Ga bracht uitsluitend non-stop popmuziek met live in de studio de grote nationale èn internationale sterren uit die tijd (al dan niet, maar meestal wél playbackend). Een paar namen: The Easybeats, Pink Floyd, Traffic, Cuby+Blizzards, Jeff Beck, Aretha Franklin, Manfred Mann, the Animals.

Nicolien Sauerbreij pakt Goud


Nicolien Sauerbreij heeft op de parallel-reuzenslalom de gouden medaille veroverd.
In de finale rekende de Nederlandse in de tweede run af met de Jekaterina Iljoechina. De eerste run was met miniem verschil (0,02) naar de Russin gegaan.
In de tweede finalerun schoot Sauerbreij uit de startblokken, waarna ze direct een gat sloeg met Iljoechina. Die knokte zich nog wel terug, maar kon het goud niet meer afsnoepen.
Volgens sportkoepel NOCNSF is het de honderdste gouden medaille van Nederland in de geschiedenis van de Spelen. Het is de eerste keer in de historie van de Winterspelen dat Nederland een medaille wint in een sneeuwsport.

woensdag 24 februari 2010

SixtiesDJ's

Brons voor Bob de Jong

Bob de Jong moest dinsdag zijn olympische titel op de 10 kilometer afstaan aan Seung-Hoon Lee, maar mocht als nummer drie opnieuw het podium beklimmen.
Bob de Jong profiteerde van de foute wissel van Sven Kramer, die de beste tijd reed maar werd gediskwalificeerd. 'Ik zag meteen dat het verkeerd was', doelde De Jong tegen de NOS op het moment dat Kramer voor de tweede opeenvolgende ronde de binnenbocht indook.
De Jong begon zelf stroef aan zijn 10 kilometer.'Ik kon helemaal niet ontspannen rijden. Pas op een ronde of tien voor het einde kon ik de bochten echt aanpakken. Ik moest vechten en zorgen dat ik Bokko zou verslaan.'
De Jong zag zijn naam na de race terug op de tweede plek, maar Kramer en de Rus Ivan Skobrev moesten nog de laatste rit rijden.
De Jong pakte achter Lee en Skobrev brons.

Kramer verspeelt goud

Een enorme blunder heeft Sven Kramer dinsdag zijn tweede olympische medaille gekost.
De absolute topfavoriet op de tien kilometer leek bijkans moeiteloos het goud te pakken op de 10.000 meter toen de 23-jarige Fries na 6,6 kilometer plotseling de binnenbocht indook terwijl hij de buitenbaan moest pakken.
De scheidsrechters konden weinig anders doen dan Kramer (die wel de beste tijd noteerde op de Richmond Olympic Oval) te diskwalificeren en de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee tot winnaar uit te roepen. De Aziaat kwam na 12.58,55 over de streep.

maandag 22 februari 2010

Ireen Wüst wint ook Goud

Ireen Wüst heeft verrassend de olympische titel op de 1500 meter op haar naam gebracht. De Nederlandse schaatsster liet in de Richmond Olympic met 1.56,89 iedereen achter zich.

zondag 21 februari 2010

Mark Tuitert wint Goud


Mark Tuitert heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de olympische titel op de 1500 meter te veroveren. Mark Tuitert noteerde op de Richmond Olympic Oval een tijd van 1.45,57 en troefde daarmee Shani Davis af (zilver; 1.46,10). Tuitert is de eerste Nederlander sinds Ard Schenk in 1972 die de olympische titel op de 1500 meter verovert.

vrijdag 19 februari 2010

Zilver en Brons

Annette Gerritsen en Laurine van Riessen hebben hun olympische medailles binnen. De Nederlandse schaatssters, die donderdag in de Richmond Olympic Oval zilver en brons wonnen op de 1000 meter, kregen het eremetaal donderdagavond (plaatselijke tijd) op Medal Plaza omgehangen.
Beide Oranje-rijdsters maakten op het erepodium een grote vreugdesprong. De sfeer bij de huldigingsceremonie was uitgelaten. Christine Nesbitt, de winnares, is Canadese en werd groots onthaald.

maandag 15 februari 2010

Sjwats Wies


Tijdens de Jala Zietsong in Rodahal Kerkrade 2010 nemen Jack en Roger als Mimi en Clara Zoerbier afscheid van het carnaval.

zondag 14 februari 2010

Goud voor Sven Kramer


Hij heeft de torenhoge verwachtingen waargemaakt: Sven Kramer heeft olympisch goud veroverd op de 5.000 meter in Vancouver. Het zilver ging zeer verrassend naar Lee Seung-hoon (6.16,95). Het brons was voor Ivan Skobrev (6.18,05).
Op het zware ijs van de Olympic Oval zette Kramer in de elfde rit tegen Shani Davis een tijd, die iets meer dan anderhalve seconde onder zijn winnende tijd lag van de WK afstanden, een jaar geleden op dezelfde schaatsbaan.

woensdag 10 februari 2010

Gorilla geboren in Gaiapark

In de vroege ochtend van 10 februari kwam in GaiaPark Kerkrade Zoo een gorilla ter wereld. Moeder Sangha houdt haar kleine vast alsof ze nooit anders gedaan heeft! Het is nog niet bekend of het jong een mannetje of een vrouwtje is. De andere gorilla’s reageren opgewonden op de nieuwkomer. Vader Makula, de leider van de gorillagroep, loopt apetrots door het verblijf. Leuke bijkomstigheid is dat Makula precies vandaag zijn 20e verjaardag viert!
(foto Gaiapark)

dinsdag 9 februari 2010

Bill Haley (1925-1981)

In 1954 nam Bill Haley met zijn band The Comets in New York het nummer Rock around the clock op. Dit was het begin van de hele rock 'n’ roll-geschiedenis. Mede door de (dans)film Rock around the Clock uit 1956, waarin Haley's nummer was opgenomen, verspreidde de rock 'n' roll zich snel over de wereld. Bill haley overleed 9 februari 1981 aan een hersentumor.

maandag 8 februari 2010

Limburg is niet van plan ‘dom Holland' te helpen


Limburg en Brabant weigeren Essent-geld in te leveren voor noodlijdende collega's elders. Gedeputeerde Jos Hessels: "Wij gaan niet betalen voor provincies die zelf zo dom zijn geweest geld te beleggen of in IJsland op de bank te zetten.”(LD)

zondag 7 februari 2010

Loting EK 2012 in Polen en Oekraine

Broer Konijn

Iedere maandagmiddag kwam een tante van ons op visite en bracht dan de Margriet van de vorige week mee. Als ik dan uit school kwam pakte ik meteen de Margriet en las dan de avonturen van Broer Konijn.
Een tijd lang knipte ik de pagina's uit en maakte er een stripboek van..
Vanaf 1953 stond Broer Konijn ook in de Nederlandse Donald Duck. Allereerst als bijfiguur in verhaaltjes van de Grote Boze Wolf, maar later ook in zijn eigen strips.
Tussen 1956 en 1966 zijn de oude Amerikaanse zondagsstrips op de achterkant van het vrouwenblad Margriet terug te vinden.

woensdag 3 februari 2010

Rock & Roll Heroes

De rockmuzikanten Buddy Holly, Richie Valens en J.P. "The Big Bopper" Richardson, komen op 3 februari 1959 om bij een vliegtuigongeluk bij Mason City, Iowa