dinsdag 29 juni 2010

Oranje blijft winnen

Oranje heeft het verblijf op het WK met minimaal vier dagen verlengd in de wetenschap dat het ware gezicht nog steeds verborgen is gebleven. Het Nederlands Elftal heeft de kwartfinale bereikt van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Slowakije werd met 2-1 bedwongen. Arjen Robben legde met zijn openingstreffer de basis voor de zege in de achtste finale op Slowakije. Wesley Sneijder besliste het duel in de slotfase. Optimisten zullen roepen dat dat perspectief biedt voor de rest van het toernooi. Volgende tegenstander is Brazilië. Brazilië won met 3-0 van Chili.

zondag 27 juni 2010

Krefeld Zoo





Deze zoo van 13 ha. bestaat sinds 1938 en huisvest wat bijzondere dieren.Ze zijn vooral bekend geworden door hun apentropengebouw die in 1975 gebouwd is en waar gorilla's, orang oetangs en chimpansees leven, dit gebouw diende als voorbeeld voor vele andere zoo's. Onder tussen echter verouderd de apen kunnen namelijk niet naar buiten. Er zijn plannen voor een buitenverblijf voor gorilla’s maar dat laat nog even op zich wachten.

vrijdag 25 juni 2010

Oranje verslaat ook Kameroen

Robin van Persie vierde in het Green Point Stadium zijn doelpunt tegen Kameroen. Voor de aanvaller van Oranje, die het WK moeizaam begon, viel in het prachtige Kaapstad een last van zijn schouders. Na een prachtige aanval via Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart bevrijdde Van Persie zichzelf én gaf 'de voorzet' richting de derde opeenvolgde zege op het WK. Samuel Eto'o tekende vanaf de strafschopstip weliswaar voor de gelijkmaker (1-1). Invaller Arjen Robben bekroonde zijn sterke invalbeurt bijna met 2-1. Hij trof de paal. Klaas-Jan Huntelaar, een andere invaller, was vervolgens als eerste bij de bal en besliste de wedstrijd. Oranje greep zo de macht in groep E, waardoor in de achtste finales Slowakije nu de tegenstander is.

woensdag 23 juni 2010

Familie Koolmees




De jonge koolmezen uit het nestkastje bij ons in de tuin zijn vandaag uitgevlogen.
Tijdens het onbijt zag ik het eerste koolmeesje het nest verlaten en fladderde zo de keuken binnen. Daarna kwamen er nog twee naar buiten en fladderden door de tuin.
's Middags nadat ze onze tuin voorgoed hadden verlaten had ik het nestkastje van de muur gehaald om het schoon te maken en zag in het kastjes nog drie koolmeesjes maar deze waren helaas alle drie dood.

dinsdag 22 juni 2010

Leonard Roggeveen

Leonard Roggeveen werd op 2 maart 1898 te Schagen geboren. Hij behaalde in 1916 zijn onderwijzersdiploma en werkte later als onderwijzer in 's Gravenzande, Leiden en Den Haag. Hier werd hij in 1941 benoemd tot hoofd van een lagere school. Hij was een actief man. Schreef vele kinderboeken o.a Kabouter Okkie Pepernoot en poppenkastverhalen, die hij zelf uitvoerde. Ook gaf hij lezingen en schreef hij een toneelstuk ter gelegenheid van het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Hij trad ook een aantal jaren op, samen met leerlingen uit zijn zesde klas, voor het radioprogramma De schoolbel.
In 1952 werd hij wegens hartklachten afgekeurd voor het onderwijs.
Leonard Roggeveen overleed op 22 juni 1959.
De verhalen van Okkie waren een van de eerste leesboekjes die ik als kind vroeger las.

zaterdag 19 juni 2010

Oranje naar volgende ronde.

Nederland is als eerste land bij het WK voetbal in Zuid-Afrika geplaatst voor de achtste finales. Oranje kreeg zaterdagavond vroegtijdig zekerheid over de plaats bij de laatste zestien.
Door de uitslag in het andere groepsduel Denemarken - Kameroen (2-1) kan de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk in groep E niet lager meer eindigen dan de tweede plaats. Oranje heeft twee wedstrijden achter de rug en beide keren viel op het veldspel veel aan te merken. Misschien was het allemaal wel heel gedisciplineerd en gecontroleerd, zoals de spelers in koor riepen, maar feit is dat de wedstrijden bij vlagen niet om aan te gluren waren. Toch won Oranje, beide keren. Eén keer met 2-0, één keer met 1-0
Slecht spelen en winnen, dat is een kenmerk van een kampioen. Kijk eens welke teams dit toernooi al punten hebben laten liggen. Dat rijtje is inderdaad indrukwekkend: Engeland, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland lieten allemaal al steken vallen. Nederland niet. Niemand die Oranje in actie gezien heeft tegen Denemarken en Japan, zal roepen dat deze ploeg dé grote titelfavoriet is. Daarvoor was het spel simpelweg nog niet goed genoeg. Maar feit is wel dat alleen Argentinië en Nederland tot dusver zes punten uit twee wedstrijden hebben.

vrijdag 18 juni 2010

Paul McCartney

James Paul McCartney (Liverpool, 18 juni 1942) is een Brits popzanger en componist. Hij werd in eerste instantie bekend als de basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter voor The Beatles. Paul McCartney werd geboren in het Walton ziekenhuis (waar zijn moeder Mary Mohin McCartney werkte als vroedvrouw), niet ver van zijn ouderlijk huis in Liverpool. Toen zijn moeder in 1956 stierf aan borstkanker, stortte Paul zich op de rock-'n-roll.

Rolling Stones Concert Landgraaf 18 juni 1995

Precies op het moment dat het voorzichtige zonnetje achter de bomenrijen rond het terrein begint te zakken, kondigt een reeks lichteffecten en een steekvlam uit de ruim dertig meter hoge ’Cobra’ boven het roestvrijstalen podium de komst aan van eerst drummer Charlie Watts en – na een reeks rake klappen – ook de overige Stones. Not Fade Away wordt ingezet; het concert van de Officiële Grootvaders van de Rock kan beginnen. Na Rocks Off waagt de opvallend spraakzame zanger Mick Jagger zich aan enkele Limburgse plaatsnamen: Sittard, Maastricht en Heerlen. Met excuses voor de uitspraak. Het rode jasje gaat uit, en Jagger maakt zijn eerste toer over de loopbruggen. Tijdens (I can’t get no) Satisfaction doet voor het eerst het hele veld mee: ook de meisjes op een paar honderd meter afstand die vanaf koelboxen en opklapstoeltjes de verrichtingen van hun helden proberen te volgen. The Rolling Stones hebben hun publiek te pakken. Om het niet meer los te laten. Om vijf voor half twaalf stappen Jagger en de zijnen in hun limousine. Ik moest een half uurtje lopen en was was toen ook weer thuis na een fantastische avond.

dinsdag 15 juni 2010

Oranje jurkjes bedreigd met celstraf

De groep jonge vrouwen die maandag werd vastgehouden omdat ze in een oranje jurkje de wedstrijd Nederland-Denemarken bezochten, is onder flinke druk gezet door de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. De groep van ruim dertig vrouwen uit Zuid-Afrika en Nederland was uitgedost als Deense supporters het voetbalstadion in Johannesburg binnengekomen. In de eerste helft van de wedstrijd stripte de groep het rood-wit van Denemarken en werden de oranje jurkjes getoond die daaronder verborgen zaten. Op last van FIFA-officials werden de vrouwen uit het stadion verwijderd en enkele uren vastgehouden in een kantoor van de wereldvoetbalbond. Zonder al deze commotie had ik niet eens geweten dat dit oranjejurkjes waren van Bavaria. Nu weet iedereen het en is dat nog meer reclame geworden door dat optreden van de FIFA zelf hier over.


=========================================================


Oranje Uitzwaaidag 07-06-1998

zondag 13 juni 2010

Sjloes

Roger Lataster en Jack Vinders geven in juni 5 afscheidsvoorstellingen van Sjwats Wies: "SJLOES".
Op 9 + 10 + 11 + 12 + 13 juni in het Theater Kerkrade!
Er is een ware stormloop op kaartjes voor afscheidsvoorstellingen.
De voorstellingen die het einde inluiden van Sjwats Wies zijn binnen de kortste keren uitverkocht. Na 17 jaar stopt het duo Sjwats Wies. Als WIES gaat Jack Vinders solo door! Dit is het. Nog een paar voorstellingen en dan gaan de gezusters Mimi en Clara Zoerbier uit elkaar en houdt het Kerkraads duo Sjwats/Wies op te bestaan. Het einde wordt voor geestelijk vaders en theatermakers Jack Vinders en Roger Lataster na 17 jaar niet makkelijk. „Het blijft toch ons kind.”

zondag 6 juni 2010

Het Spoorwegmuseum



Met het kruitvattreinkaartje zijn we vandaag naar het Spoorwegmuseum geweest in Utrecht. Het thema dit jaar is de Royal Class vorstelijke reizen. Verschillende Europese koninklijke treinen waren te zien.

vrijdag 4 juni 2010

Ronnie Lane


Ronnie Lane was in de jaren 60 bassist/zanger bij de Londense modgroep The Small Faces. Na The Small Faces speelde hij bij The Faces samen met Ron Wood en Rod Stewart. Maakte ook veel solo albums. Stierf op 4 juni 1997 aan MS (Multiple sclerosis).

dinsdag 1 juni 2010

Ron Wood


Ronald David Wood (Hillingdon (Londen), 1 juni 1947), vaak aangeduid als Ron Wood of Ronnie Wood, is een Brits gitarist, vooral bekend van The Faces en de Rolling Stones. Speelde ook in The Jeff Beck Group, speelt ook nog steeds veel samen met Rod Stewart.

Marilyn Monroe 1 juni 1926