zaterdag 31 juli 2010

Schone Witte Was Met Zakje Blauw

In de jaren vijftig kregen huisvrouwen de witte was witter dan wit met een zakje Reckitt's blauw.

donderdag 29 juli 2010

Vincent Van Gogh sterfdag 120 jaar geleden

Op 27 juli 1890, 37 jaar oud, verwondde Vincent Van Gogh zichzelf in de borst met een pistool. Hij wilde zichzelf door het hart schieten, maar maakte een klassieke fout door te denken dat het hart zich ter hoogte van de linkertepel bevindt. Hij miste hierdoor en stierf op 29 juli aan inwendige bloedingen met Theo zijn broer aan zijn zijde. Een half jaar later overleed ook Theo. Deze liet een zoon achter, Vincent Willem. Vincent en zijn broer Theo liggen begraven op de begraafplaats van Auvers-sur-Oise.

woensdag 28 juli 2010

Eindelijk! Catalonië verbiedt stierenvechten

BARCELONA (ANP) - Het parlement van de Spaanse regio Catalonië heeft woensdag het stierenvechten verboden. Van de afgevaardigden stemden 68 voor het verbod, 55 tegen en negen onthielden zich van stemming, berichtte de website van de Spaanse krant La Vanguardia. Het stierenvechten lijdt in Catalonië al geruime tijd onder een afnemende belangstelling, die deze bijzondere tak van sport bedreigt en arena's waar de gevechten plaatsvonden, dwongen te sluiten. Het verbod is echter tot stand gekomen op initiatief van een dierenbeschermingsorganisatie.

maandag 26 juli 2010

Rolling Stones stoppen ermee

Na vijftig jaar muziek maken vinden de Rolling Stones het mooi geweest. In 2012 gaan de bandleden met pensioen. Drummer Charlie Watts viert binnenkort zijn zeventigste verjaardag. Ronnie Wood is 63 en Keith Richards is 66 en Mick Jagger is vandaag 67 jaar geworden. "De heren beseffen dat ze een dagje ouder worden", vertelt een bron aan de Britse krant The Sun.

Mick Jagger


Mick Jagger werd geboren op 26 juli 1943 in het Livingstone Hospital in East Hill, Dartford, Kent, Engeland

zondag 25 juli 2010

Derde Tour-zege Alberto Contador

Alberto Contador heeft voor de derde keer in vier jaar de Tour de France op zijn naam geschreven. Andy Schleck en Denis Mentsjov vergezellen Contador op het ereschavot. Robert Gesink consolideerde zijn zesde plaats, de beste prestatie van een Nederlander sinds de vijfde plaats van Michael Boogerd in 1998.De strijd om de Tourzege draaide uit op een duel tussen Contador en Schleck. De meesten van de andere kanshebbers waren snel kansloos voor een topklassering.

zaterdag 24 juli 2010

donderdag 22 juli 2010

Dirk Kuyt 22 juli 1980


Dirk Kuyt is jarig. Foto is gemaakt in de kleedkamer van
FC. Liverpool.
Dirk Kuyt Foundation.
De Dirk Kuyt Foundation steunt en organiseert sportprojecten voor mensen met een beperking. Sporten is voor hen niet vanzelfsprekend maar wel goed voor de gezondheid en belangrijk voor hun sociale leven. Met enige aanpassingen kan deze doelgroep meedoen! Daarom ondersteunen en organiseren we bijzondere sportprojecten onder het motto: FUN is for Everyone!

dinsdag 20 juli 2010

Single Luck "Scott McKenzie"

Scott McKenzie - San Francisco (be sure to wear flowers in your hair) (1967).
Een duik in mijn eigen singlecollectie (die schijfjes heb ik nog) leverde de nodig 'eendag hits' op. Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. Scott McKenzie - San Francisco, is ook zo eentje. Een flowerpower hit uit de jaren 60, een tijd waarin dit genre veel aanhang kende. San Francisco was over de hele wereld succesvol en was een echte hippielied. Stond in 1967 20 weken in de top 40, hoogste notering nummer 1. Maar ook dit was roem voor korte duur.
Scoorde hierna geen enkele hit meer. Iedereen koestert zo zijn eigen eendagsvliegen die zich in het geheugen genesteld hebben.

Joop Zoetemelk wint de Tour

Vandaag 30 jaar geleden won Joop Zoetemelk de Tour de France. De Nederlander Joop Zoetemelk wist als tweede Nederlander ooit de Ronde van Frankrijk te winnen. Dit ondanks dat hij ziek aan de start van de Tour verscheen.
De 67e editie van de Tour startte op 26 juni in het Duitse Frankfurt en eindigde zoals gewoonlijk in Parijs. Er stonden 130 renners verdeeld over 13 ploegen aan de start. Er waren 3842 kilometers te verrijden verdeeld over 22 etappes. Hinault won de proloog en daardoor de eerste slag. Maar de volgende dag werd door een goede ploegentijdrit alles weer goed gereden door Zoetemelk en zijn ploeg.

zaterdag 17 juli 2010

Gaiapark Kerkrade Zoo 2.000.000. bezoekers

Gaiapark Kerkrade ontving vandaag de 2.000.000ste bezoeker sinds de opening in juni 2005. Het was een familie uit Huizen/Almere die hun vakantie doorbrengen op een camping in de buurt van Roermond. Dierentuin GaiaPark bestaat vijf jaar en trekt jaarlijks zo'n 450.000 bezoekers.

maandag 12 juli 2010

Weer tweede

Nederland slaagde er zondag ook tijdens de derde poging niet in wereldkampioen te worden. In de finale van het WK bleek Spanje te sterk voor Oranje (0-1).
Ondanks het feit dat ook de derde finaleplek van Oranje, na 1974 en 1978, niet in winst werd omgezet, kan Nederland heel trots zijn op dit team.

zondag 11 juli 2010

Noodweer

Na dagen van tropische temperaturen brak vanavond het noodweer uit. Overtrekkende onweersbuien zorgden zaterdagavond voor flink wat overlast op verschillende plekken in het land. Het stormde flink. Er waaiden bomen om en raakten daken beschadigd door het noodweer. Er is flink wat stormschade, maar er zijn voor zover bekend, geen persoonlijke ongevallen. Een politiewoordvoerder sprak van tientallen omgewaaide bomen op wegen en op auto's. Het KNMI waarschuwde eerder al voor hevige onweersbuien.

woensdag 7 juli 2010

Oranje naar finale WK

Oranje klopte in de halve eindstrijd Uruguay (3-2), na een gelijke stand (1-1) bij rust. Giovanni van Bronckhorst schoot zijn ploeg in de achttiende minuut met een prachtig afstandschot op voorsprong (1-0). Diego Forlan kreeg in de 41e minuut te veel ruimte van Joris Mathijsen en profiteerde vervolgens ook van een foutje van doelman Maarten Stekelenburg (1-1). Oranje werd in de tweede helft sterker na de komst van Rafael van der Vaart, die Demy de Zeeuw verving. Wesley Sneijder (70e minuut) en Arjen Robben (73e minuut) maakten uiteindelijk het verschil. Maximimiliano Pereira maakte in de slotminuut nog 3-2.

maandag 5 juli 2010

Hyde Park 1969

The Rolling Stones geven een gratis concert in Hyde Park, Londen, ter nagedachtenis van hun bandlid Brian Jones die twee dagen eerder was verdronken in zijn eigen zwembad. Jones was enkele weken daarvoor door de overige bandleden wegens zijn excessieve drugsgebruik en creatieve meningsverschillen al ontslagen.

zondag 4 juli 2010

Tourstart in Rotterdam

Proloog in Rotterdam
De Reclamekaravaan
Vandaag zijn wij naar Rotterdam geweest waar de proloog was van de Tour. Iban Mayoz was de eerste renner die om 16.15 uur begon. Fabian Cancellara won in Rotterdam de proloog van de Ronde van Frankrijk. De Zwitser legde de 8,9 kilometer af in 10.00 minuten. Het leverde hem tevens de gele leiderstrui op.

vrijdag 2 juli 2010

Nederland naar halve finale

Nederland staat in de halve finale van het WK voetbal. Oranje won vrijdag in de kwartfinale met 2-1 van Brazilie. Wesley Sneijder speelde een grote rol in de overwinning. De aanvallende middenvelder had een aandeel in de gelijkmaker van Oranje. Ook kopte hij in de 69e minuut het tweede doelpunt voor Nederland.