dinsdag 31 augustus 2010

Eindelijk droog

Eindelijk weer eens een mooie droge zomerdag na al die regen. Dus weer op pad om een paar mooie foto's te gaan maken.


Korenbloem met zoemende bij
Schacht Nulland
----------------------------------------------------------------------------------
LEERMIJN TERWINSELEN

Op Terwinselen (Landgraaf) is een stuk van de vroegere leermijn in de oude steenberg van de steenkolenmijn Wilhelmina gereconstrueerd. In die leermijn oefenden leerlingen van de Ondergrondse Vakschool (OVS) zich in allerlei praktische vaardigheden die ze straks als mijnwerker nodig hadden.
Persluchtlocomotief Leermijn Stm. Wilhelmina Terwinselen

Laurent Fignon Overleden

De Franse oud-wielrenner Laurent Fignon is vandaag op 50-jarige leeftijd overleden. Laurent Fignon, tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, had kanker. De Fransman won de Tour in 1983 en 1984 en werd in 1989 tweede op slechts acht seconden van de Amerikaan Greg Lemond.

maandag 30 augustus 2010

Baantjer overleden

Schrijver Appie (Albert Cornelis) Baantjer is op 86-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Appie Baantjer werd op 16 september 1923 geboren op Urk. Hij werd vooral bekend met zijn boekenreeks rond rechercheur De Cock (cee oo cee k). Van deze reeks zijn er ruim zeven miljoen verkocht. Naar aanleiding van de boeken is ook een televisieserie gemaakt waarin acteur Piet Römer de hoofdrol vertolkte.

vrijdag 27 augustus 2010

Oud-judokampioen Anton Geesink (76) overleden

Oud-judokampioen en IOC-lid Anton Geesink is vandaag op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht overleden na een kort ziekbed.
Anton Geesink werd in 1964 in Tokio olympisch kampioen door in de finale de Japanse favoriet Akio Kaminaga te verslaan. Geesink was de eerste niet-Japanse kampioen. Anton Geesink is één van de grootste Nederlandse atleten uit de vorige eeuw.

Gerrie Knetemann

Een onvergetelijke dag in de wielersport. Op 27 augustus 1978 pakt Gerrie Knetemann op de Nürburgring in Duitsland verrassend de wereldtitel. Knetemann weet in de sprint de Italiaan Francesco Moser nipt te verslaan. Tijdens de huldiging huilt hij tranan van geluk. De sprint is meteen weer voer voor geruchten. Knetemann zou van Moser de zege gekocht hebben, ging het verhaal. Hoe had hij anders de Italiaan ooit kunnen verslaan? Maar de waarheid lag iets anders: juist Moser bood Knetemann geld, die daarin half instemde maar uiteindelijk toch nog de winst pakte.

dinsdag 24 augustus 2010

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Berenbos met bruine berenIJsberen
Armurtijger
Met het Blokker treinkaartje naar Ouwehands Dierenpark Rhenen geweest. Dit is een bijzonder mooie dierentuin. Het is een leuk overzichtelijk park waar je heel de dag plezier beleefd. De dieren hebben vrij grote leefruimte. Vooral het Berenbos waar o.a. verwaarloosde beren weer helemaal tot hun zelf komen en heerlijk om te zien hoe die beren nu genieten van hun leven in "vrijheid". Maar ook de orang oetans zijn steeds weer prachtig om te zien.

zaterdag 21 augustus 2010

Oude Prent

Zwembad Erenstein. Tegenwoordig ligt hier het dierenpark Gaia Park Kerkrade.

vrijdag 20 augustus 2010

Phil Lynott


Philip Parris Lynott (20 augustus 1949 - 4 januari 1986) was bassist en zanger van de Ierse rockband Thin Lizzy. Hij groeide op bij zijn oma in Dublin. Midden jaren zestig begon Phil Lynott met spelen in bandjes en begin jaren zeventig richtte hij Thin Lizzy op. Met die band scoorde hij in 1973 een grote hit met de traditional "Whiskey In The Jar". De grote doorbraak van Thin Lizzy kwam echter met het nummer "The boys are back in town" (1976). In 1983 hield de groep op te bestaan. Op 19 augustus 2005, de dag voordat Philip Lynott 56 jaar zou zijn geworden, werd op Grafton Street in Dublin een levensgroot standbeeld van hem onthuld.

donderdag 19 augustus 2010

Jimiyu

Vanmiddag heeft bondscoach Bert van Marwijk de kleine giraffe in aanwezigheid van diverse media ‘gedoopt’. En we noemen hem…Jimiyu.
Giraffen zijn een van de bekendste dieren uit Afrika en de giraffensoort die in GaiaPark Kerkrade Zoo leeft is de zeer bedreigde Rothschild giraffe. Van nature komen zij voor in Kenia en Oeganda. Zo’n bijzonder dier verdient dan ook een bijzondere naam: Jimiyu. In het Keniaans betekent dit ‘geboren tijdens het droge seizoen’. Deze mooie naam is bedacht door de kleindochter van Bert van Marwijk, die vorige week nog een kijkje achter de schermen nam bij de Kerkraadse dierentuin.

Jimi Hendrix


De flat in het centrum van Londen waar gitarist Jimi Hendrix heeft gewoond is in september twaalf dagen te bezichtigen. Dat heeft directeur Sarah Bardwell van het Handel House in de Britse hoofdstad gezegd. In de flat aan 23 Brook Street woonde de in september 1970 overleden fameuze musicus samen met zijn vriendin Kathy Etchingham. De openstelling van de flat maakt deel uit van de expositie Hendrix in Groot-Brittannië van het Handel House.

zaterdag 14 augustus 2010

Roy Buchanan 23-9-1939 - 14-8-1988

Roy Buchanan. Begin jaren ’70 kwam deze als blanke blues-gitarist geboekstaafde Amerikaan aan de oppervlakte. Toch schuwde hij geen uitstapjes naar de jazz-rock of hardere rock. Toen hij aangezocht werd om Brian Jones bij de Stones te vervangen, weigerde Buchanan, het strookte niet met zijn muzikale opvattingen. Enkele bijnamen: De beul van de telecaster, The world’s best unknown guitar player.

vrijdag 13 augustus 2010

Rothschild giraffe geboren

In GaiaPark Kerkrade Zoo is opnieuw een zeldzame Rothschild giraffe geboren. Het bijna twee meter lange 'kleintje' kwam in de nacht van 13 augustus 2010 ter wereld als eerste jong van de zesjarige moeder Daphina en vader Nok. De kleine langnek krijgt een wel heel bijzondere beschermheer: Bert van Marwijk. De bondscoach, die regelmatig met zijn familie te gast is in de dierentuin, vind het een grote eer om peetoom te zijn van zo'n bedreigde diersoort en is extra trots omdat zijn kleindochter de Keniaanse naam voor het diertje heeft bedacht.

woensdag 11 augustus 2010

vrijdag 6 augustus 2010

Voetbalcompetitie gaat weer van start

De eredivisie gaat vandaag weer van start. Landskampioen FC Twente opent het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Het duel in Kerkrade begint om 20.45 uur.
Wat Twente vorig seizoen slechts zeven keer overkwam, gebeurde nu al in de openingswedstrijd van de eredivisie. De ploeg leed puntenverlies. Roda JC Kerkrade hield de kampioen in Kerkrade op 0-0.

donderdag 5 augustus 2010

Marilyn Monroe

Op 5 augustus 1962 werd Marilyn Monroe dood aangetroffen door de huishoudster Eunice Murray in haar huis in Brentwood, Californië. Er werd vastgesteld dat Marilyn Monroe door een overdosis aan slaapmiddelen (in dit geval barbituraten) was overleden. De politie hield het na onderzoek op 'waarschijnlijke zelfmoord'.
Monroe is begraven op het "Westwood Village Memorial Park Cemetery" in Los Angeles.

woensdag 4 augustus 2010

Effeld Wandeltocht

Effelderwaldsee
de Roer
Maisvelden
Wij hebben vandaag een vlakke en afwisselende wandeling gemaakt over Duits grondgebied (vlak over de grens bij Roermond) van ongeveer 12 km. De wandeling ging over veldwegen langs maisvelden en korenvelden en door dorpjes naar Naturpark-Maas-Schwalm-Nette. Daarna langs de Ruhr en vijvers naar de mooie Effelderwaldsee. Het laatste gedeelte van de wandeltocht ging door het Effelderwald.