zondag 31 oktober 2010

Harry Mulisch (83) overleden

Schrijver Harry Mulisch is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn uitgeverij De Bezige Bij zondag bekendgemaakt. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. Mulisch geldt als een van de grootste naoorlogse schrijvers van Nederland. Samen met de inmiddels overleden Gerard Reve en Willem Frederik Hermans behoorde hij tot De Grote Drie.
Een van zijn bekendste werken is het boek De Aanslag (1982), dat ook werd verfilmd en tot een theaterstuk is bewerkt. De roman over de jarenlange gevolgen van een aanslag door het verzet in de Tweede Wereldoorlog is in zeker 25 talen vertaald.

zaterdag 30 oktober 2010

Landgraaf is historisch beeld rijker

Dis Manibus ('de goden zijn onder ons') is de titel van een beeld dat zaterdagmiddag in Landgraaf is onthuld. Het ligt op een steenworp van de plek waar jaren geleden een Romeins vrouwengraf is gevonden. Het bronzen beeld van Jos Laven geeft dit 'huis van de overledene 'weer, maar symboliseert ook de overgang van de levenden naar 'het rijk van de doden. De vrouwenfiguur in het beeld is een metafoor voor de beschermvrouwe voor de buurt.(LD)

The Fonz

Jarige Henry Franklin Winkler beter bekent als de Fonz in de tv serie Happy Days. Geboren New York City, 30 oktober 1945. Was een van mijn favoriete tv serie. De serie werd bij ons in 1977 en 1978 uitgezonden door de AVRO maar werd pas echt populair toen Veronica de draad in 1982 weer oppikte. Zonder De Fonz was Happy Days nooit legendarisch geworden.

Betty Boop

Glitter Graphics

Betty Boop

maandag 25 oktober 2010

Het Cassettebandje












Vroeger maakte je een cassettebandje met allemaal muziek die jij goed vond. Muziek van de radio opnemen op een cassettebandje is iets wat bij velen bekend zal zijn. Uren voor de radio liggen, op rec drukken zodra de DJ zijn mond houdt, en op stop drukken voor hij hem weer opendoet. De enige manier om de allernieuwste nummers dagelijks in je eigen tijd te beluisteren, was op deze manier. Het cassettebandje was verantwoordelijk voor verspreiding van ongelooflijk veel muziek, maar ook een ongelooflijke bron van irritatie als je walkman het bandje opvrat.

Arthouse film in DinoDome GaiaPark Kerkrade Zoo


Op 4 november zal de tweede filmavond in GaiaPark plaatsvinden. Deze keer zal ‘Le Château de ma mère’ worden vertoond, een film met een nostalgische terugblik van schrijver Pagnol op zijn jeugd in de Provence (tevens het vervolg op de eerder vertoonde film ‘La gloire de mon père’) De filmavond wordt gehouden in het GaiaTheater. Voor de film zal er een passende sfeer worden gecreëerd.

Programma donderdag 4 november
19.30 uur Poort open
20.00 uur Start film
Let op: Ingang via poort 3.

Terwinselen: Oude Prent

Sony stopt verkoop legendarische walkman in Japan.

De draagbare cassettespeler heeft het afgelegd tegen digitale muziekspelers, aldus het Japanse elektronicaconcern maandag. De walkman werd in juli 1979 op de markt gebracht. Het apparaat veranderde de manier waarop mensen naar muziek luisterden en was tientallen jaren razend populair onder joggers en schoolkinderen. Na de introductie kwamen alsnel andere fabrikanten met draagbare cassettespelers op de markt. Sinds de introductie heeft Sony meer dan 220 miljoen walkmans aan de man gebracht. De in China geproduceerde walkman wordt voorlopig nog wel buiten Japan verkocht.

zondag 24 oktober 2010

Kiekes Wead - D'r Doebele Joep



Een kluchtig in Limburgs dialectspel dat zich afspeelt in de woon-werkkamer van Joep Schepers directeur van een bedrijf dat zich bezig houdt met het aanleggen van spoorlijnen.

dinsdag 19 oktober 2010

De Platenhoes

In het begin van de jaren zestig waren de platenhoezen simpel en braaf, dus saai. Een foto van de desbetreffende artiest(e) erop en dat was het, niemand klaagde. In 1967 ontwierp Peter Blake de hoes voor de LP, "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" van The Beatles. Dit betekende een doorbraak in de fotografie.
Bij de LP, "Magical Mystery Tour", van The Beatles (1967) werd een 24 pagina’s tellend fotoboek in kleur en tekeningen bijgeleverd. Hier waren de fans erg blij mee en het zou een trend worden, vele bands volgden dit voorbeeld. We waren al blij als de songteksten erbij zaten (wat niet altijd het geval was)maar nu werden we verwend met foto’s, tekeningen en informatie over de artiesten en dat allemaal in een platenhoes (soms zelfs een uitklapbare), voor de echte liefhebber van onschatbare waarde.
Vooral in de jaren zeventig werden de platenhoezen steeds mooier, de creativiteit kende geen grenzen en zo leverde men prachtige kunstwerken af die bij de jeugd zeer in de smaak vielen. Diegene die singeltjes en LP’s met deze kunstige hoezen uit de jaren zestig en zeventig in hun bezit hebben kunnen hun geluk niet op, daar er tegenwoordig alleen al voor de hoezen grof geld neergeteld wordt. Op platenbeurzen is er een ware run ontstaan op deze hoezen, maar zowel de hoezen als de singeltjes en LP’s uit de jaren zestig en zeventig worden steeds schaarser, dus de prijzen stijgen tot ongekende hoogte. De gelukkige bezitter lacht in zijn vuistje, zijn of haar collectie zal men nooit op een platenbeurs tegenkomen, het vertegenwoordigd een waarde waar geld niet aan kan tippen !(SeniorPlaza)

donderdag 14 oktober 2010

Rondreis Andalusië

Sevilla
Cordoba
Granada

Gistermiddag zijn wij weer terug gekeerd uit Andalusië. Wij hebben daar prachtige steden bezocht.
------------------------------------------------------------------------------------

JOHN LENNON. 9 oktober 1940.

John Lennon zou deze week 70 zijn geworden. John Lennon-fans van over de hele wereld herdenken dit weekend de vermoorde ex-Beatle. De Britse zanger en vredesactivist zou zaterdag 70 jaar zijn geworden.

-------------------------------------------------------------------------------------

dinsdag 5 oktober 2010

Rondreis Andalusië

Morgenvroeg vertrekken we via luchthaven Dusseldorf naar Malaga voor een rondreis van 8 dagen door Andalusië. Malaga, Cordoba, Granada, Sevilla, Jerez en Cadiz zijn de plaatsen die wij gaan bezoeken.

Single Luck "Jewel Akens"

Een duik in mijn eigen singleskoffertje (die schijfjes heb ik nog) leverde de nodige 'eendag hits' op. Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. Jewel Akens - The Birds and the Bees, is ook zo eentje. Een hit uit de jaren 60. Stond in 1965 24 weken in de top 40, hoogste notering nummer 2. Maar ook dit was roem voor korte duur.
Scoorde hierna geen enkele hit meer. Iedereen koestert zo zijn eigen eendagsvliegen die zich in het geheugen genesteld hebben.

zaterdag 2 oktober 2010

Witte Bonen

Witte bonen in tomatensaus met spekjes, gekookte aardappels en een bal gehakt. Das pas lekker!!

vrijdag 1 oktober 2010

Ferry Maat zwaait af

Deejay Ferry Maat (wie kent hem niet)heeft vrijdag na zijn laatste show 'Maat in de Middag' bij Radio Veronica de Lifetime Achievement Award gekregen.
Maat begon bijna veertig jaar geleden bij de zeezender Radio Noordzee. Ferry Maat werkte onder andere bij Radio 10, Radio 538, Radio Noordzee International en de Tros.
Zijn bekendste programma was de Soulshow, waarmee hij twee jaar geleden stopte. In 2008 werd hij geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.