dinsdag 30 november 2010

Single Luck "The Lemon Pipers"

'One Hit Wonder'.
Een duik in mijn eigen singlesplatenkoffertje (die schijfjes heb ik nog) leverde de nodige 'eendag hits' op. Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. The Lemon Pipers met "Green Tambourine", is ook zo eentje. Een hit uit de jaren 60. Dit 'bubblegum' hitje van het platenlabel 'Buddah' stond in 1968 7 weken in de top 40, hoogste notering nummer 9. Haalde in de US zelfs de nr. 1 status. Maar ook dit was roem voor korte duur.
Scoorde hierna geen enkele hit meer. Iedereen koestert zo zijn eigen eendagsvliegen die zich in het geheugen genesteld hebben.

maandag 29 november 2010

George Harrison 29 November 2001

George Harrison is op 29 november 2001 in Los Angeles overleden. George Harrison, die aan een terminale hersentumor leed, werd 58.

zondag 28 november 2010

Leeuwen en nog véél meer in 2011


Volgend jaar komen er maar liefst vier nieuwe dierenpresentaties in GaiaPark Kerkrade Zoo. Met de komst van leeuwen komt een grote wens van vele bezoekers uit.
Ook een gloednieuwe arena voor de populaire roofvogeldemonstraties en een kinderboerderij waar kinderen naar hartenlust kunnen knuffelen, staan op het programma. Tot slot zal er een verblijf voor de onbekende, maar zeker niet onbeminde Zuid-Amerikaanse bushdogs worden gerealiseerd.

woensdag 24 november 2010

The Beatles


Nummers van de Beatles zijn voortaan te downloaden op de populaire onlinemuziekwinkel iTunes. Het Amerikaanse computerconcern Apple en muziekuitgever EMI hebben daarover een akkoord bereikt, zo maakte Apple dinsdag bekend.
'We houden van de Beatles en we vinden het een eer om ze te verwelkomen op iTunes', zei Apple-topman Steve Jobs. 'Het heeft lang geduurd voordat het zo ver kwam. Dankzij de Beatles en EMI hebben we een droom gerealiseerd die we sinds de lancering van iTunes tien jaar geleden hadden. 'Paul McCartney heeft te kennen gegeven het fantastisch te vinden dat de muziek die hij samen met Ringo Starr en wijlen George Harrison en John Lennon maakte, het digitale tijdperk binnentreedt en nog steeds geliefd is.

dinsdag 23 november 2010

Russisch-Chinese veiligheidszone voor tijgers

Om de laatste in het wild levende tijgers te beschermen, hebben Rusland en China besloten een veiligheidszone in te richten in het grensgebied van beide buurlanden. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin dinsdag gezegd. Ook kondigde Poetin tijdens de tijgertop in Sint Petersburg aan dat stropers en smokkelaars zwaardere straffen zullen krijgen.
Poetin sprak tijdens de vier dagen durende top onder anderen met de Chinese premier Wen Jiabao en de president van de Wereldbank, Robert Zoellick. De top heeft ten doel afspraken te maken over hoe de populatie tijgers in het wild tot het jaar 2020 kan worden verdubbeld.
Er leven nog maar 3200 tijgers in het wild. Een eeuw geleden waren dat er nog 100.000.

Dropje

Nu het weer zo slecht en nat is, is een dropje in je mond een verademing voor je keel.

maandag 22 november 2010

Top 2000 Stemweek

Van maandag 22 november 6.00 uur tot en met vrijdag 26 november 24.00 uur kun je jouw stem uit gaan brengen op favoriete songs uit de keuzelijst!
Met de Top 2000 Stemweek legt Radio 2 vijf dagen lang de basis voor het muzikale hoogtepunt van het jaar: de Top 2000. Radio 2 houdt voor het eerst een Stemweek. De stemperiode voor de Top 2000 was voorheen uitgespreid over drie weken. Vorig jaar kwamen er in totaal ruim 2 miljoen stemmen binnen.
Mijn Tip:

zaterdag 20 november 2010

Schreeuw Om Cultuur


Vertegenwoordigers van tientallen culturele organisaties in Limburg hebben zaterdag in Venlo en Maastricht ‘geschreeuwd om cultuur'. Een luidkeels protest – onderdeel van een landelijke actie – tegen de plannen van het kabinet, dat 20 procent wil bezuinigen op cultuur en bovendien de toegangskaartjes voor festivals, concerten en theatervoorstellingen onder het hoge btw-tarief van 19 procent (nu 6) wil brengen.

vrijdag 19 november 2010

Arendsoog

Een van mijn favoriete jongensboeken waren de verhalen van Arendsoog. Ik ging iedere zondagmorgen naar de plaatselijke bibliotheek om een boek te lenen van Arendsoog.
De Arendsoogboeken zijn spannend geschreven en gaven een tamelijk realistisch beeld van het Wilde Westen. Bob Stanhope, alias Arendsoog, is een Amerikaans veehouder. Hij heeft zijn eigen ranch in Arizona. Arendsoog dankt zijn bijnaam, die hij van de Indianen heeft gekregen, aan zijn bijzonder scherpe ogen; hij staat erom bekend in het donker nog uitstekend te kunnen zien. Zijn Indiaanse vriend Witte Veder heeft daarentegen weer een bovengemiddeld gehoor, kan het weer uitstekend voorspellen en heeft uitstekende kennis van indiaanse geneeskunst. Beide helden zijn bovengemiddelde schutters en uitstekend in de kunst van het sluipen.(Wikipedia)

zaterdag 13 november 2010

Koen Verhoeff

Koenraad Cornelis Verhoeff (Gouda, 29 november 1928 - Den Haag, 13 november 1989) was een Nederlands sportverslaggever.
Hij begon zijn carrière bij de televisie in 1960. Een jaar eerder was Sport in Beeld (het latere Studio Sport) begonnen. Hij was voornamelijk te horen als verslaggever bij het voetbal. In 1964 kwam hij in vaste dienst bij de AVRO waar hij samen met Bob Bremer AVRO's Sportpanorama tot een succesvol programma maakte. In 1965 begon de AVRO met boksuitzendingen die door Verhoeff samen met Theo Huizenaar van commentaar werden voorzien. In 1969 stapte Verhoeff over naar de NTS, waar hij één van de bekendste verslaggevers was, samen met Herman Kuiphof. Verhoeff was een enthousiaste commentator met een wat merkwaardig taalgebruik. Een typische Verhoeff-zin liep ongeveer zo: "Brouwersss... herstél, Quaarsss... En dát had een goal moeten zijn, naar wij dachten.". Hij had nog meerdere andere stijlbloempjes, zoals "...deze bijzondere getalenteerde jongeman...", "..schitterende..", "liefhebbers van de sport", "Van Hanegemmmmm, ...naassssstttt", "goede pass, dachten wij zo", "deze goal wordt goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen". Zijn gebruik van klemtonen was opvallend. Zijn stemgeluid en woordkeus was zó markant. Hij werkte daarna nog voor TROS Sport en stierf verbitterd en vergeten op 60-jarige leeftijd in 1989. Hij werd begraven op Oud Eik en Duinen in Den Haag.(Uit Wikipedia)

donderdag 11 november 2010

St. Maartensvuren verboden

Door het verwachte slechte weer hebben verschillende gemeentes alle St.Maartensvuren van donderdag en vrijdag verboden. Volgens de weersvoorspelling worden zware regen en hevige windstoten verwacht. Bij een windkracht van zes of meer zullen er veiligheidsrisico's ontstaan bij het aansteken van de St. Maartensvuren.
Op en rond 11 november viert men in Limburg Sint Maarten, de feestdag van Sint Martinus, er worden op tal van plaatsen lampionnen-optochten gehouden en grote brandstapels ontstoken.

11de van de 11de 11 uur 11

Vandaag is het weer zover, het seizoen van het jaar gaat van start, Vastelaovend! Traditiegetrouw wordt op het Vrijthof in Maastricht het carnavalsseizoen geopend met de hele dag door optredens van diverse Limburgse artiesten.

maandag 8 november 2010

Diergaarde Blijdorp Ontvangt 46.500 Bezoekers

Diergaarde Blijdorp heeft zondag 46.500 mensen 'over de vloer' gehad. Een absoluut record, de drukste dag uit de geschiedenis van de Rotterdamse dierentuin, zei directeur Marc Damen even na vijf uur 's middags. Iedereen mocht gratis naar binnen. Wel moesten zij de petitie tekenen tegen de bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren. Blijdorp moet in drie jaar tijd 3,7 miljoen euro inleveren op een begroting van 22 miljoen euro. Uit protest daartegen was de toegang zondag gratis.In totaal hebben de Vrienden van Blijdorp nu een kleine 100.000 handtekeningen verzameld. Zij hopen de 100.000 te halen en de handtekeningen donderdag aan het college van b. en w. van Rotterdam aan te bieden.

Ananas

dinsdag 2 november 2010

Gerrie Knetemann

Oud-wielrenner Gerrie Knetemann was op 53-jarige(2004) leeftijd overleden, hartstilstand was de doodsoorzaak. Het gebeurde toen hij met drie vrienden in Bergen (NH) een tocht op de mountainbike maakte. Knetemann kreeg de hartstilstand toen hij was afgestapt, omdat zijn ketting van de tandwielen was gelopen. Terwijl hij de fiets wilde repareren, begaf zijn hart het. Knetemann was sinds begin jaren negentig bondscoach van de profs bij de KNWU.