maandag 28 februari 2011

Trailer: Der Krieger und die Kaiserin

Op donderdag 3 maart vindt in GaiaPark (GaiaPark Cultureel) een filmavond plaats.

Deze keer zal de film 'Der Krieger und die Kaiserin' worden vertoond, een indrukwekkend modern sprookje van de Duitse regisseur Tom Tykwer.
Het 250 stoelen tellende GaiaTheater is de aangewezen locatie voor deze culturele samenwerking. Voor de film zal er een passende sfeer worden gecreëerd.
Aanwezig zijn tijdens deze filmavond?
De tickets zijn € 5 per persoon en zijn tot 2 maart 15.00 uur aan de kassa van GaiaPark verkrijgbaar of op de avond zelf in de DinoDome.

zondag 27 februari 2011

Voorjaarsklassiekers weer begonnen

Sebastian Langeveld heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Nederlander uit de Raboploeg versloeg na ruim 200 kilometer met start en finish in Gent de Spanjaard Juan Antonio Flecha in een spannende sprint. Langeveld won met enkele centimeters verschil.

zaterdag 26 februari 2011

Sandie Shaw

Sandie Shaw, echte naam Sandra Ann Goodrich (Dagenham, 26 februari 1947) was één van de populairste Britse zangeressen uit de jaren zestig.

Ik BEN erbij



Spandoek De Graafschap

maandag 21 februari 2011

Ringo Starr naar Bospop

De legendarische Beatlesdrummer Ringo Starr treedt zaterdag 9 juli met zijn All Starr Band op tijdens muziekfestival Bospop in Weert. De Britse artiest is vastgelegd voor de tweede dag van het evenement. De kans is groot dat hij de zaterdag met zijn muzikale vrienden afsluit.

zaterdag 19 februari 2011

vrijdag 18 februari 2011

Top 40 Januari 1966


Deze week, 45 jaar geleden, stonden The Beatles met 'Michelle' nr. 1 in de Top 40. In totaal was deze single 5 weken nummer 1.


donderdag 17 februari 2011

TV series jaren 60: Popeye de Zeeman

De tekenfilms worden gekenmerkt door telkens dezelfde plot: Popeye de zeeman en Brutus, zijn vijand, nemen het tegen elkaar op om het hart van Olijfje te veroveren. Popeye moet altijd het onderspit delven. Hij krijgt altijd op een of andere magische manier een portie spinazie te verwerken die hem superkrachten geeft en hem in staat stelt Brutus een lesje te leren na het mompelen van 'can't stands it no more'.

maandag 14 februari 2011

Ireen Wüst Wereldkampioen

Ireen Wüst is zondag wereldkampioene allround geworden. De 24-jarige rijdster van TVM noteerde in Calgary op de vijf kilometer een tijd van 6.55,85 en dat bleek voldoende om het goud te claimen. Het is de tweede keer in haar carrière dat Wüst het WK allround wint. De laatste keer dat het haar lukte was in 2007. Vorig jaar moest Wüst het nog doen met het brons.

zondag 13 februari 2011

Fedor Den Hertog Overleden

Oud-wielrenner Fedor den Hertog is zaterdagavond op 64-jarige leeftijd
overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.
In 1968 werd Den Hertog op de Spelen van Mexico samen met Jan Krekels, René Pijnen en Joep Zoetemelk olympisch kampioen op de ploegentijdrit.
Zijn meest opmerkelijke prestatie zette hij in 1969 neer toen hij in de Ronde van Rheinland-Pfalz negen van de elf etappes op zijn naam schreef.  Hij won ook de Ronde van de Toekomst, Olympia's Tour en tal van nationale titels.  In 1977 won hij in de Ronde van Spanje en de Tour de France een etappe

Ik BEN erbij

zaterdag 12 februari 2011

Ik BEN er

Ophef in het vak bij FC Utrecht . Het inmiddels wel bekende ‘Fuck Eredivisie Live’ doek van Vak-P moest op last van de zender uit het stadion worden verwijderd. De hoge heren van de betaaltelelevisie houden niet van kritiek en vonden het nodig om FC Utrecht te vragen of ze het wilden verwijderen. Waar het FC Utrecht had gesierd om dit verzoek vriendelijk te weigeren werkten ze natuurlijk onmiddellijk mee om deze belachelijke vorm van censuur toe te passen.

Geluidshinder

donderdag 10 februari 2011

Agfa Billy

Agfa Billy 1 6x9 met een Agfa Agnar lens 1:6.3 van 105 mm met Pronto sluiter.
B&W geelfilter en tas.
Vandaag kon ik van mijn schoonzus in samenwerking met een neef van mij deze oude camera uit jaren 50 toevoegen aan mijn collectie.

GaiaPark Kerkrade Zoo

 Lynx
Cheeta
Damara Zebra

TV series jaren 70: Starsky & Hutch

David Soul (Hutch) en Paul Michael Glaser (Starsky) waren op 30 april 1975 voor de eerste keer op op de Amerikaanse tv te zien. De twee detectives schuwden het geweld niet om misdaden op te lossen. Daarbij maakten ze veelvuldig gebruik van hun voornaamste contact met de onderwereld, Huggy Bear, een extravagante pooier. In 1977 is er in Amerika een toenemende zorg over het geweld op tv. Het dwingt de scriptschrijvers de gewelddadige actiescènes te beperken en meer romantische en sociale thema's aan te snijden. Dit tot ongenoegen van de hoofdrolspelers en het publiek. De serie wordt minder populair en wordt op 15 mei 1979 voor het laatst uitgezonden. Maar in die vier jaar hebben Starsky en Hutch zich bij een groot publiek onsterfelijk gemaakt.

maandag 7 februari 2011

Rockgitarist Gary Moore Overleden

 De vermaarde Noord-Ierse rockgitarist Gary Moore (Belfast 4-4-1952) is zondagochtend op 58-jarige leeftijd overleden. Gary Moore behaalde solo in 1990 een grote hit in Nederland met het nummer Still Got The Blues. Hij werd dood gevonden in een hotel in de Zuid-Spaanse stad Estepona.
Gary Moore scoorde als gitarist op meerdere fronten: bluesrock, jazzrock, folkrock en hardrock, dat de rode draad door zijn oeuvre vormde. Niet alleen dikwijls aan de zijde van wijlen zanger/bassist Phil Lynott, binnen of buiten de Ierse hardrockband Thin Lizzy. Als solist en bandlid maakte hij meer dan dertig albums.

K-TEL LP-rek

donderdag 3 februari 2011

Clint Eastwood in de Dinodome

In de Dinodome Gaiapark Kerkrade draaide vanavond de film 'Unforgiven'. Unforgiven is een Amerikaanse western uit 1992, geregisseerd door Clint Eastwood. In tegenstelling tot Eastwoods vorige western gaat het verhaal niet over een koude sigaarkauwende revolverheld, maar over een gewone boer die door armoede gedwongen wordt zijn oude leven weer op te nemen.

woensdag 2 februari 2011

Christina Applegate bevallen van dochtertje

Christina Applegate heeft vorige week donderdag 27 januari in Los Angeles haar dochter op de wereld gezet. De actrice en haar verloofde,de 41-jarige Nederlandse basgitarist Martijn LeNoble,  hebben het meisje Sadie Grace LeNoble genoemd.
"Het is een schitterende kleine meid, de ouders zijn dolgelukkig en stapelverliefd op haar".
De 39-jarige Christina Applegate is bekend van de tv-serie 'Married with Children' .

World of Relax