vrijdag 30 september 2011

Oude Prent: Heerlen

Warenhuis Schunck.


SCHUNCK* is gehuisvest in het monumentale Glaspaleis in Heerlen, in 1935 gebouwd in opdracht van de zakenman Peter Schunck. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1000 belangrijkste architectonische monumenten van de 20ste eeuw. Het Glaspaleis is tegenwoordig een ontmoetingsplaats voor festivals en evenementen die bekendheid genieten bij een groot publiek. Hier vind je van alles op het gebied van muziek, dans, literatuur, beeldende kunst en natuurlijk architectuur. Het Glaspaleis in het hart van Heerlen is een locatie met een veelzijdige cultuurprogrammering.

woensdag 28 september 2011

Huub Stapel 'Mannen Komen Van Mars'.

Vanavond stond Huub Stapel in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade op de planken met zijn One Man Show 'Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus'. Huub Stapel neemt nog eens de eeuwenoude misverstanden tussen mannen en vrouwen onder de loep. Een avond vol pijnlijke misverstanden, herkenbare taferelen en prachtige, soms melancholische verhalen.

dinsdag 27 september 2011

Motorcross Heerlen

In de jaren 60 vonden in het Hellegat in Heerlen jaarlijks druk bezochte motorcross wedstrijden plaats. De naam Sportpark Kaldeborn kon men in die tijd nog niet.


Tegenwoordig vinden hier jaarlijks int. cyclocrosswedstrijden plaats.

maandag 26 september 2011

Bluesicoon Harry Muskee (70) overleden

Muzikant en blueszanger Harry Muskee is maandagavond op 70-jarige leeftijd overleden.
Harry Muskee was vooral bekend als leadzanger van de bluesband Cuby and the Blizzards. Hij overleed in zijn woonplaats Rolde aan de gevolgen van kanker. Harry Muskee (Assen, 1941) stond in jaren zestig aan de basis van Cuby and the Blizzards.

Wim Schepers (1943 - 1998)

Wim Schepers (Stein, 25 september 1943 - Meers, 26 september 1998) was een Limburgse wielrenner.
Wim Schepers blonk met name uit in het middelgebergte waar hij zich met de beste renners kon meten. Wim Schepers was tien jaar (van 1966 tot en met 1975) beroepsrenner bij de ploegen Caballero, Goudsmit-Hoff, Rokado, MIC-Moneymaker en Alsaver-Jeunet-De Gribaldy en won in die periode 11 wedstrijden, waaronder twee etappes in de Dauphiné-Libéré. Verder behaalde hij enkele fraaie ereplaatsen in klassiekers en semi-klassiekers. Zijn meest aansprekende prestatie was in 1972 toen hij tweede werd in Luik-Bastenaken-Luik achter de ongenaakbare Eddy Merckx. Op 26 september 1998, op zijn verjaardag, is Wim Schepers op 55-jarige leeftijd in zijn woonplaats Meers overleden aan een acute hartstilstand.

woensdag 21 september 2011

Jimi Hendrix Crosstown Traffic

In slechts vier jaar tijd veranderde Jimi Hendrix de rockmuziek op ingrijpende wijze.

Tussen zijn stormachtige debuut als solo-artiest in het najaar van 1966 tot zijn overlijden in september 1970 liggen de jaren zestig. Als geen ander is Jimi Hendrix de belichaming van die krankzinnige periode van vernieuwing en verwarring. Hendrix doorbrak normen en grenzen. Voor zijn overlijden was hij al een legende. ‘JIMI HENDRIX’ belicht in detail diverse aspecten van Hendrix’ loopbaan en muziek. Daarnaast is het ook een introductie op de naoorlogse populaire muziek, in het bijzonder de zwarte traditie. Met bibliografie en uitgebreide Index. Met foto's.(2de druk1989)

Modscooter

Remember the Sixties
Scooters Florence 2011
                                                                 

Foute Italiaanse Wijn

Deze foute flessen Italiaanse wijn staan in de rekken in een tankstationwinkel langs de autoweg in Noord Italië. Om te gruwelen!

dinsdag 20 september 2011

zondag 18 september 2011

Bob Dylan en Mark Knopfler in Concert

Bob Dylan en Mark Knopfler gaan dit najaar gezamenlijk op tournee door Europa, waarbij de twee zangers op 20 oktober Ahoy in Rotterdam aandoen.

zaterdag 17 september 2011

Parkstad Limburg Stadion Kerkrade



Het Parkstad Limburg Stadion is een voetbalstadion in de gemeente Kerkrade dat in 2000 werd geopend en een capaciteit heeft van 19.200 overdekte zitplaatsen, 2500 business seats en 24 skyboxen. Het stadion is gelegen in het gelijknamige gebied, dat een samenwerkingsverband is tussen zeven Limburgse gemeenten. Het is voornamelijk bekend als thuisstadion van Roda JC sinds het seizoen 2000/01. 

woensdag 14 september 2011

Florence, Pisa, Siena, Lucca en Elba

De Rondreis bracht ons naar verschillende steden in de Toscane.
Lucca

Siena

Florence

Pisa

maandag 5 september 2011

Toscane


Vandaag vertrekken wij voor een 10 daagse rondreis door de Toscane in Italië.



zondag 4 september 2011

De Laatste Der Mohikanen


In zijn beroemde boek 'De laatste der Mohikanen' beschrijft (1826) James Fenimore Cooper de harde, ongelijke strijd, die de Indianen moeten voeren tegen hebzuchtige en meedogenloze blanken, die voor geen enkel middel terugschrikken om zich te verrijken. Joop Termos schreef aan de hand van de tv-serie (1962) een geheel nieuwe en briljante bewerking van dit prachtige verhaal uit het Verre Wilde Westen (druk 1965) over de bonthandel Haviksoog (Hawkeye) die vriendschap sluit met de indiaan Chingachook.

vrijdag 2 september 2011

Oranje boekt zege met recordscore

Oranje blijft geschiedenis blijven. Na de unieke eerste plaats op de officiële wereldranglijst van de FIFA boekte de ploeg vrijdag de grootste overwinning uit de rijke historie van de KNVB. San Marino werd in Eindhoven met maar liefst 11-0 opgepeuzeld. Het Nederlands elftal won in 1912 met 9-0 van Finland en in 1972 met 9-0 van Noorwegen.

donderdag 1 september 2011

Single Luck "Je t'aime...moi non plus" (1969)


Vergane glorie maar desalniettemin verbonden met mooie herinneringen. 'Je t'aime... moi non plus' van Serge Gainsbourg en Jane Birkin was ook zo eentje. Het licht ging uit de flikkerende discobal boven de dansvloer ging aan en iedere jongen rende naar een meisje om eens lekker te gaan schuifelen. Wie herinnert zich dit niet. Jaren lang was dit de hit in de disco's. Scoorden tweemaal een Top 40 notering . Stonden totaal 39 weken in weken in de Top 40 met als hoogste notering nummer 2 in 1969 en nummer 4 in 1974, maar maakten geen enkele hit meer.