woensdag 31 oktober 2012

Sjors en Sjimmie in de Rimboe (1961)

Sjors en Sjimmie zijn twee stripfiguren uit een gelijknamige stripreeks, uitgegeven in Nederland. Sjors is een blanke jongen en Sjimmie is een Negroïde jongen.
In het tijdschrift Sjors beleven Sjors en Sjimmie allerlei avonturen, die als vervolgverhaal in het tijdschrift verschijnen. Wanneer het tijdschrift Sjors eind jaren 60 wordt gemoderniseerd wordt de strip overgenomen door Jan Kruis, die Sjors en Sjimmie een meer eigentijds uiterlijk geeft. Wanneer Jan Steeman de strip in 1970 overneemt van Kruis wordt deze stijl voortgezet.
klik hier>Sjors-en-Sjimmie

zondag 28 oktober 2012

Brand in Landgraaf



Een felle uitslaande brand heeft zondagmorgen een kantoorgebouw van sociale werkvoorziening Licom in Landgraaf verwoest.  

zaterdag 27 oktober 2012

Kiekes Wead Dialectklucht



Deze dialect klucht speelt zich af in de woonkamer van de familie Stijnen.
Stress, liefde, misverstanden en hoe komen we daar weer uit vormden de ingrediënten van dit toneelstuk waar de lachspieren menigmaal aan het werk werden gezet.

donderdag 25 oktober 2012

Top 40 Oktober 1965

klik hier>Dave Berry - This Strange Effect

Dave Berry was 3 weken de nummer 1 in Top 40.
In totaal was hij 35 weken lang in de Top 40.

TV serie jaren 80: Married With Children

Christina Apllegate (Kelly Bundy)
Married... with Children was een Amerikaanse televisieserie. De serie bestaat uit 11 seizoenen, met een totaal van 259 afleveringen. In 2003 was er een reünieaflevering. De serie werd in Nederland uitgezonden op Veronica, RTL7.
De serie draait om het leven van schoenenverkoper Al Bundy, zijn vrouw Peggy, dochter Kelly en zoon Bud. Ook de gezinshond Buck speelt een rol, alsmede buurvrouw Marcy, die eerst gehuwd is met Steve Rhoades en vervolgens met Jefferson D'Arcy.

dinsdag 23 oktober 2012

maandag 22 oktober 2012

Portugal

Guimaraes

Guimaraes 

Bom Jezus Do Monte Braga
 
Batalha 

Rondreis door Portugal


zaterdag 13 oktober 2012

Blij Met Een Ei





Op zaterdag 13 oktober is het Wereld Eidag en staat het ei wereldwijd in de belangstelling. In Nederland is de Stichting Wereld Eidag verantwoordelijk voor de activiteiten en zij hebben er onder andere voor gezorgd dat diverse pluimveehouders hun bedrijf op deze dag open stellen voor het publiek.

donderdag 11 oktober 2012

TV Serie Jaren 70 M*A*S*H

M*A*S*H was een Amerikaanse komische televisieserie op basis van een eerdere film uit 1970. De serie werd voor het eerst uitgezonden tussen 1972 en 1983.
De serie handelt over de avonturen van de bemanning van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor. De afkorting M.A.S.H. staat officieel voor Mobile Army Surgical Hospital.
 
De serie kwam na 251 afleveringen tot een einde, na het winnen van talloze onderscheidingen, waaronder 14 Emmy Awards. De laatste aflevering is een van de best bekeken programma’s ooit.
In Nederland werd de comedyserie M*A*S*H uitgezonden door de AVRO. De serie werd meermalen door commerciële omroepen herhaald.

klik hier>M*A*S*H

dinsdag 9 oktober 2012

Bevers In Uw Buurt


Oorspronkelijk kwamen bevers in een groot deel van Nederland voor. Bevers waren geliefd bij de mens vanwege hun pels, vlees en de vloeistof waar ze hun territorium mee afbakenen ( het bevergeil) dat als geneesmiddel werd beschouwd en in de parfumindustrie werd gebruikt. Door de intensieve jacht en biotoopvernietiging was de soort in 1826 in Nederland uitgestorven. Het duurde ruim 150 jaar voordat er weer bevers werden uitgezet in Nederland.
 
 


maandag 8 oktober 2012

De Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij

De Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij (1890-1920).
Auteur Van Wijck Juriaanse beschrijft in dit deel de verdere geschiedenis van de Maatschappij tot plm. 1920, toen, mede onder invloed van de Eerste Wereldoorlog de samenwerking met de Staatsspoorwegen intenser werd en besloten werd door een blijvende belangenengemeenschap die later Nerderlandse Spoorwegen zou gaan heten.
(Publishers Wyt-Rotterdam 1977)

zondag 7 oktober 2012

The Taste of '44




Terwinselen in teken van 1944.
'The taste of '44' geeft een overzicht van de oorlog, de bevrijding en de ontwikkelingen op sociaal/cultureel en historisch gebied van het jaar 1944.
 


donderdag 4 oktober 2012

Werelddierendag

Wat een hondeweer vandaag. Blijf liever bij de warme haard liggen.