woensdag 29 januari 2014

De Boom En Zijn Vruchten


Een boom in de kracht van zijn jaren is het bedrijf van de Staatsmijnen in Limburg. De vergelijking tussen mijnbedrijf en boom is niet gezocht. Steenkool is gevormd uit het tropische oerbos, dat miljoenen jaren geleden deze bodem bedekte. Nu deze geweldige vegetatie is ingekoold en door de mensen wordt losgehakt diep onder de grond, is de boom weer een vriend van de mijnwerker, omdat hij op vele plaatsen het dak stut, waaronder de mijnwerker werken moet. En als later weer de steenkool langs tientallen bewerkingen herschapen is in kunstmest, dan voedt de steenkool weer de fruitbomen en lijkt de cyclus-van boom tot boom- voltooid.
(Bernard Bekman)
( Uitgegeven in samenwerking met de Staatsmijnen in Limburg door De Toorts te Heemstede 1952)


vrijdag 24 januari 2014

Sharon Tate

 
Sharon Tate begon haar filmcarrière in de rol van Janet Trego in de televisieserie
 The Beverly Hillbillies. Haar eerste grote rol was in de speelfilm 'The eye of the devil' uit 1967 met tegenspelers David Niven en David Hemmings. In 1966 speelde ze een rol in The Fearless Vampire killers van Roman Polanski. Tate en Polanski kregen een verhouding en trouwden uiteindelijk op 20 januari 1968 in Londen.

Philips Batterijen

Philips batterijen gaan maar door.


maandag 20 januari 2014

TV serie jaren 60: Dagboek van Joop ter Heul.

Dagboek van Joop ter Heul.
 Trudy Labij als Joop ter Heul.
( foto's ANP)
Nederlandse muzikale TV serie naar het meisjesboek van Cissie van Marxveldt over Joop, een kostelijk natuurkind, vol dwaze invallen, die ons het ene ogenblik een lachkramp bezorgt, om ons in het volgend moment te ontroeren. Wel en wee, op school en in de liefde, van een HBS-bakvis.
Uitgezonden door de KRO van 7 oktober 1968 tot 30 december 1968.


Transistorradio




zondag 19 januari 2014

TV serie jaren 70: Daar Komen De Schutters.

Dad's Army (In het Nederlands Daar komen de schutters) is een Engelse komedieserie. De serie is onder andere op de BBC van 1968 tot 1977 te zien geweest en omvat in totaal 83 afleveringen die in negen seizoenen zijn uitgezonden. 'Dad's Army' is ook in vele andere landen uitgezonden. In Nederland werd de serie door de VARA uitgezonden onder de titel 'Daar komen de schutters'.


woensdag 15 januari 2014

maandag 13 januari 2014

Top 40 Januari 1968

The Bee Gees - World
Drie weken nummer 1 in de Top 40. Totale notering 13 weken. 


vrijdag 10 januari 2014

Avonturen in het land van Rode

Het is een gelukkige gedachte van de schrijver om aan de geschiedenis van de oude Rolduc abdij, die door de eeuwen heen een centrum van vroomheid, wetenschap en zelfs techniek (de mijnbouw) is geweest, in de vorm van een spannend verhaal groter bekendheid te geven - en op voortreffelijke wijze heeft hij zijn plan uitgevoerd.
Schrijver A.J. Toussaint. Tekeningen W.A.G.H. Hendrikx.
1939/1984.


maandag 6 januari 2014

Eusebio


De wereldberoemde Portugese oud-voetballer Eusébio is op 71-jarige leeftijd overleden. Eusébio wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden en behaalde zijn grootste successen bij Benfica en het Portugese elftal. Hij overleed zondagochtend aan de gevolgen van hartfalen.