zondag 23 februari 2014

GlowGolf In Kerkrade

Minigolven in Leisuredome Kerkrade.
 Bij GlowGolf krijgt dit spelletje een heel nieuwe spectaculaire dimensie. U speelt de 18 holes in een bijzondere black light omgeving! Terwijl je met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes probeert te krijgen, waan je je in een mysterieuze en indrukwekkende fantasy world.

zaterdag 22 februari 2014

Twee keer goud voor Nederlandse schaatsers in Sotsji

Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen hebben zaterdag de gouden medaille veroverd op de ploegenachtervolging, het laatste onderdeel in het langebaanschaatsen op de Winterspelen in Sotsji.



donderdag 20 februari 2014

Knegt schrijft historie op 1.000 m

Sjinkie Knegt heeft voor de eerste Nederlandse olympische shorttrackmedaille in de geschiedenis gezorgd door een brons op de 1.000 meter te veroveren. De 23-jarige Fries hoefde in de zinderende finale alleen de Russische olympisch kampioen Viktor An en diens landgenoot Vladimir Grigorev voor zich te dulden.(ANP)


woensdag 19 februari 2014

Ireen Wüst verovert zilver op vijf kilometer

 
Ireen Wüst heeft woensdag zilver gewonnen op de vijf kilometer in Sotsji. De Tsjechische Martina Sablikova prolongeerde haar titel. Carien Kleibeuker pakte namens Nederland brons. 
(ANP)

dinsdag 18 februari 2014

Weer Goud, Zilver en Brons

Jorrit Bergsma heeft dinsdag bij de Olympische Spelen goud gewonnen op de tien kilometer. De Fries troefde de grote favoriet Sven Kramer af in Sotsji. Brons voor Bob de Jong.

zondag 16 februari 2014

Brasserie SHOKO Simpelveld



1-2-3

Het kwam bij de Olympische Winterspelen nog nooit voor dat bij een bepaald onderdeel alle drie de podiumplaatsen werden bezet door Nederlandse vrouwen. Jorien ter Mors (goud), Ireen Wüst (zilver) en Lotte van Beek (brons) hadden daarmee zondag op de 1500 meter een primeur in de Adler Arena.
Deze Spelen is het al de derde keer dat de Nederlanders alle medailles opeisen.


vrijdag 14 februari 2014

Smile!



Niki Terpstra Wint De Ronde Van Qatar

Niki Terpstra heeft vrijdag de Ronde van Qatar gewonnen. De leiderstrui van de 29-jarige renner van Omega Pharma-QuickStep kwam in de slotetappe niet in gevaar. Terpstra pakte zondag dankzij zijn zege in de eerste rit al de leiderstrui en verdedigde die vervolgens met succes in de vlakke etappes én in de individuele tijdrit.           


donderdag 13 februari 2014

Zilver Wüst op 1000 meter, Boer pakt brons

Ireen Wüst en Margot Boer hebben donderdag allebei hun tweede medaille gewonnen bij de Olympische Spelen van Sotsji. De Nederlandse schaatssters eindigden op de 1000 meter respectievelijk als tweede en derde. Het goud ging verrassend naar Hong Zhang, die China daarmee het eerste schaatsgoud ooit bezorgde.

woensdag 12 februari 2014

Groothuis pakt olympisch goud op kilometer

Stefan Groothuis heeft woensdag goud op de olympische kilometer gewonnen. In een tijd van 1.08,39 bleef de Nederlander alle concurrenten voor. Michel Mulder won, na het goud op de 500 meter, het brons op de 1000 meter. 

dinsdag 11 februari 2014

Shirley Temple

Hollywood-actrice en voormalig kindster Shirley Temple is maandag op 85-jarige leeftijd overleden.Vanaf haar 3e was ze al te zien in diverse films. Ze schitterde in de jaren dertig en veertig in films als 'Bright Eyes', 'The Little Princess' en 'Poor Little Rich Girl'. Shirley Temple was vaak zingend en dansend te zien en wordt door velen gezien als de bekendste kindster ooit.


Margot Boer pakt brons op 500 meter

Het is voor Margot Boer haar eerste olympische medaille. Ze eindigde 4 jaar geleden in Vancouver als vierde op de 500 en 1500 meter. De medaille van Margot Boer betekent tevens een primeur. Een Nederlandse schaatsster behaalde tot dinsdag nog nooit een olympische medaille op de 500 meter.

maandag 10 februari 2014

Weer Goud Zilver Brons

Schaatser Michel Mulder heeft op de Olympische Winterspelen in Sotsji een historische overwinning geboekt op de 500 meter. Nooit eerder wist een Nederlander op die afstand een gouden plak te behalen. Smeekens werd tweede en Ronald Mulder derde. Daarmee is het podium, net als bij de 5.000 meter, volledig oranje gekleurd.

zondag 9 februari 2014

Ireen Wüst verovert olympische titel

 
Ireen Wüst schaatste vanmiddag heel beheerst naar het goud op de 3.000 meter. In een baanrecord van 4.00,34 was ze ook vandaag weer een klasse apart, zoals ze het hele seizoen al is.

zaterdag 8 februari 2014

Eerste Goud

Sven Kramer heeft zaterdagmiddag voor het eerste goud namens Nederland gezorgd op de Winterspelen van Sotsji. Achter de Fries reed Jan Blokhuijsen naar het zilver. Jorrit Bergsma zorgde voor een volledig Nederlands podium.


vrijdag 7 februari 2014

Nederlandse Stoomlocomotieven

Dit boekje is geen diepgaand technisch werk over locomotieven; evenmin wordt hierin behandeld de locomotief in het algemeen. Het streven is echter geweest in dit werkje een volledige foto-overzicht te geven van het locomotiefpark de Nederlandse Spoorwegen, zoals dit ten tijde der fusie van het poc-park de SS en HSM was en zoals dit later nog door de nieuwe types uitgebreid werd.
(De Technische uitgeverij H.Stam N.V. 4de druk 1963)


woensdag 5 februari 2014

Barend Barendse

Barend Barendse (14 oktober 1907 - 5 februari 1981) was een sportverslaggever en presentator.
Barendse werd het meest bekend als presentator van amusementsprogramma's van de NCRV, zoals 'Zeskamp, 'Spel zonder grenzen' en het verzoekplatenprogramma 'Bij Barend'.

maandag 3 februari 2014

Top 40 Februari 1968


Toon Hermans - Mien waar is mijn feestneus.
4 weken lang stond Toon Hermans op nummer 1 met deze Carnavals hit en 11 weken lang in de Top 40.


zaterdag 1 februari 2014

Vos voor zevende keer wereldkampioen veldrijden.

Marianne Vos is zaterdag voor de zevende keer in haar loopbaan wereldkampioen veldrijden geworden. Het betekende de zesde titel op rij voor de Brabantse. 

Back To Abbey Road


In Back to Abbey Road fantaseert Her Majesty over wat er zou zijn gebeurd als The Beatles na hun laatste album Abbey Road bij elkaar zouden zijn gebleven. Gelardeerd met prachtige projecties, geluidsfragmenten en Beatle-verhalen spelen Bertolf en zijn vrienden de muziek van de LP die The Beatles zelf nooit live speelden: Abbey Road. Na de pauze speelt Her Majesty het album dat nog nooit iemand gehoord heeft; de plaat die The Beatles in 1971 hadden kunnen uitbrengen!

Hoe kan het dat vier jongens die allemaal werden geboren in of rond het jaar dat John Lennon overleed zo bezeten zijn van The Beatles? Dat jaar 1980, waarin de droom dat The Beatles ooit weer bij elkaar zouden komen, definitief vervloog.

Het is duidelijk dat The Fab Four uit Liverpool niet alleen hun eigen generatie hebben geïnspireerd, maar ook de volgende. Zo zeer zelfs, dat Bertolf en zijn vrienden van Her Majesty elke noot van elke Beatle-plaat uit hun hoofd kennen. Back to Abbey Road is een muzikaal spektakelstuk en een puntgaaf eerbetoon aan The Beatles,  beste popgroep aller tijden.

In Back to Abbey Road fantaseert Her Majesty over wat er zou zijn gebeurd als The Beatles na hun laatste album Abbey Road bij elkaar zouden zijn gebleven. Gelardeerd met prachtige projecties, geluidsfragmenten en Beatle-verhalen spelen Bertolf en zijn vrienden de muziek van de LP die The Beatles zelf nooit live speelden: Abbey Road. Na de pauze speelt Her Majesty het album dat nog nooit iemand gehoord heeft; de plaat die The Beatles in 1971 hadden kunnen uitbrengen!

Hoe kan het dat vier jongens die allemaal werden geboren in of rond het jaar dat John Lennon overleed zo bezeten zijn van The Beatles? Dat jaar 1980, waarin de droom dat The Beatles ooit weer bij elkaar zouden komen, definitief vervloog.

Het is duidelijk dat The Fab Four uit Liverpool niet alleen hun eigen generatie hebben geïnspireerd, maar ook de volgende. Zo zeer zelfs, dat Bertolf en zijn vrienden van Her Majesty elke noot van elke Beatle-plaat uit hun hoofd kennen.