woensdag 26 maart 2014

Niki Terpstra wint Dwars door Vlaanderen

Niki Terpstra heeft net als in 2012 de Belgische semi-klassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Nederlander hield woensdag solo knap stand in de laatste dertig kilometer.


dinsdag 25 maart 2014

Status Quo

Status Quo voor concert naar Kerkrade. De Britse rockband Status Quo geeft op 4 december een concert in de Rodahal in Kerkrade. Het optreden is onderdeel van het hun Live in Concert-tour waarmee ze zondagavond nog te zien waren in Zwolle. Daar maakte de band zelf hun komst naar Zuid-Limburg bekend.

zondag 23 maart 2014

Top 40 Maart 1968


Egbert Douwe met 'Kom uit de bedstee' was 1 week de nummer 1 en stond 12 weken in de hitlijst.
 

zaterdag 22 maart 2014

vrijdag 14 maart 2014

Bibian Mentel verovert goud op Paralympics

Het is de eerste medaille voor Nederland tijdens deze editie van de Paralympische Spelen.
De 41-jarige Mentel, die bij de openingsceremonie de Nederlandse vlag mocht dragen, maakte haar rol als favoriete waar. Ze won dit seizoen alle zeven wedstrijden om de wereldbeker.(ANP)

Philips Compact Cassette

 2x30 minuten en 2x45 minuten.
2x 1 uur.


donderdag 13 maart 2014

Vintage Jukeboxes

Vintage Jukeboxes traces the golden years of these magic machines - the 1940s and 1950s - and uses the publicity material of the manufactures to evoke the era with a wealth of full-colour illustrations. The classic jukes from the 'Big Four' - Wurlitzer, Rock-Ola, AMI and Seeburg are lovingly descibed.
(A Quintet Book-The Apple Press-London-1988)
 


woensdag 12 maart 2014

Rolling Stones Naar Pinkpop

 
De Rolling Stones komen naar Pinkpop. De Engelse band treedt zaterdag 7 juni op in Landgraaf. Pinkpopbaas Jan Smeets bevestigde woensdagmiddag tijdens de bekendmaking van de artiesten en bands voor het festival in Amsterdam het optreden van de Stones.

maandag 3 maart 2014

Jukebox Heaven

Dit boek, samengesteld door twee autoriteiten op jukebox gebied, Luc Wildschut en Ger Rosendahl, kijkt terug op de geboorte van het fenomeen jukebox en alles wat daarop volgde.
( Uitgeverij Uniepers Abcoude 1991)


zondag 2 maart 2014

Top 40 Maart 1968

De BeeGees stonden met "Words" 3 weken op nummer 1 en 9 weken in de Top 40. 

zaterdag 1 maart 2014

Poeffele

 
Tijdens Vasteloavend wordt er flink gefeest en gehost, maar er zal ook gegeten en gedronken moeten worden. Dat drinken komt meestal wel goed en dat eten ook wel, want onlosmakelijk verbonden met Vasteloavend zijn natuurlijk de nonnevotte. Ook wel sjtrikke of poeffele genoemd.
Een nonnevotte is een soort zoet broodje, in de vorm van een knoop of strik, gebakken of gefrituurd in olie en vervolgens bestrooid met poedersuiker. Vaak worden ze uitgegooid in de Vasteloavendoptocht. Ze zijn te koop bij de echte Limburgse bakker, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken.