dinsdag 29 juli 2014

maandag 28 juli 2014

Okkie Kan Toveren

 Kabouterverhaaltje waarin wat gebeurtenisjes rond de toverkunsten van Okkie Pepernoot, en een meisje dat achter haar ballon aangaat.  (1ste druk 1959)
Van Goor Zoonen /Den Haag

maandag 14 juli 2014

Limburgse Wielericoon Jan Nolten Overleden

Jan Nolten is vandaag op 84-jarige leeftijd overleden. Afgelopen donderdag werd Nolten in het ziekenhuis van Sittard-Geleen opgenomen na een zware hersenbloeding.
In de jaren vijftig kende Nolten, die bekend stond om zijn klimmersbenen, zijn beste periode als wielrenner. Hij wist in 1952 in Monaco een Touretappe te winnen, wat hij een jaar later overdeed, toen hij als eerste finishte in Bordeaux. Daarnaast zegevierde hij in een tijdrit in de Giro van 1956. Door een auto-ongeval moest Nolten op 27-jarige leeftijd al stoppen met wielrennen.


zondag 13 juli 2014

Vos pakt eindzege in Giro Rosa

 
De Giro Rosa, ook wel de Ronde van Italië voor vrouwen, is gewonnen door Marianne Vos. De Nederlandse van Rabobank-Liv pakte in de eerste etappe de leiderstrui en stond die daarna niet meer af. En passant pakte Vos ook nog even vier ritzeges mee.

Tom Simpson


Op 13 juli 1967 valt Tom Simpson van zijn fiets. De Britse wielrenner is in de Tour van dat jaar bezig aan de laatste 2 kilometer van beklimming van de Mont Ventoux. Het is snikheet. Simpson wordt op zijn fiets gezet, zigzagt nog wat over de weg en valt weer. Simpson is bewusteloos en overlijdt onderweg in de helikopter op weg naar het ziekenhuis van Avignon. Hij is de eerste dopingdode in de geschiedenis van de Tour de France.

Opruimen

 
 




woensdag 9 juli 2014

WK Voetbal Brazilië


Lars Boom wint vijfde etappe in de Tour de France

Exact negen jaar na dato is Lars Boom de opvolger geworden van Pieter Weening als laatste Nederlandse winnaar van een Tour-etappe. De renner van Belkin won op machtige wijze de tumultueuze vijfde etappe van Ieper naar Arenberg waarin de nodige kasseistroken waren opgenomen.


maandag 7 juli 2014

Voetballegende Alfredo Di Stéfano Overleden

 
Alfredo Di Stéfano (Buenos Aires, 4 juli 1926 - Madrid, 7 juli 2014) was een Spaans-Argentijns voetballer. Hij wordt beschouwd als een van de beste voetballers ooit en als de grote man achter het succes van Real Madrid in de jaren vijftig. De club won vijf keer op rij de Europacup I en Di Stéfano scoorde in alle finales.

Top 40 Juli 1968

Heintje stond tien weken op nummer één met
'Ich bau dir ein Schloss'.
Totaal 27 weken in de Top 40.