dinsdag 31 mei 2016

Top 40 Mei 1970

2 Weken was 'Up around the bend' van Creedence Clearwater Revival nummer 1 in de Top 40.
Totaal stonden ze 10 weken in de lijst
klik hier>Up around the band.

vrijdag 27 mei 2016

zondag 22 mei 2016

Weening pakt eindzege in Ronde van Noorwegen

Pieter Weening heeft het procontinentale Roompot-Oranje Peloton het grootste succes van dit jaar bezorgd door de eindzege te veroveren in de Ronde van Noorwegen.
De 35-jarige Weening sloeg zondag in de slotetappe van Dröbak naar Sarpborg over 163 kilometer    een ultieme aanval van Edvald Boasson Hagen af.

zaterdag 21 mei 2016

Kruijswijk valt aan en grijpt roze in koninginnenrit Giro


Steven Kruijswijk heeft zaterdag de leiderstrui veroverd in de koninginnenrit van de Ronde van Italië. De Nederlander eindigde in de veertiende etappe als tweede en nam de leiding in het klassement over van Andrey Amador. 

zondag 15 mei 2016

Max Verstappen heeft zijn eerste Grand Prix.


Het ongelooflijke is gebeurd: Max Verstappen heeft zijn eerste Grand Prix voor Red Bull Racing gewonnen. De Limburger schreef zondag niet alleen Formule 1-historie die de jongste winnaar van een race ooit te worden, maar ook Nederlandse sportgeschiedenis. Nooit eerder klonk het Wilhelmus na een Formule 1-race, maar Verstappen kreeg het voor elkaar.


vrijdag 6 mei 2016

Tom Dumoulin In Roze Trui

Tom Dumoulin heeft de Nederlandse wielerfans in extase gebracht bij de openingstijdrit in de Giro d'Italia. De specialist van Giant-Alpecin was in de race tegen de klok nét iets sneller dan Primoz Roglic. De Limburger greep dankzij de overwinning in Apeldoorn uiteraard de eerste roze trui in de 99ste editie van de Ronde van Italië.