maandag 22 augustus 2016

Top 40 Augustus 1970

'Back Home' van de Golden Earring stond 5 weken op nummer 1.
Totaal had deze single een notering van 20 weken in de Top 40.
klik hier>Back Home.

dinsdag 16 augustus 2016

Goud voor Ferry Weertman


Ferry Weertman heeft bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud veroverd bij de 10 kilometer openwaterzwemmen.
De fotofinish moest er aan te pas komen om te zien dat de 24-jarige Nederlander na vier rondjes van 2,5 kilometer voor de kust van de Copacabana als eerste het finishbord aantikte.

Goud voor Marit Bouwmeester


Marit Bouwmeester kon haar geluk niet op nadat ze olympisch goud had veroverd in de Laser Radial-klasse. De 28-jarige Friezin merkte dat ze het wel lastig had in de medalrace.

maandag 15 augustus 2016

Goud voor Sanne Wevers

Turnster Sanne Wevers heeft de gouden medaille in de individuele balkfinale van de Olympische Spelen gegrepen. Ze behaalde een persoonlijk puntenrecord met 15.466. 

Goud voor Sharon Van Rouwendaal

 Sharon van Rouwendaal heeft bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud veroverd bij de 10 kilometer openwaterzwemmen.

zondag 14 augustus 2016

Goud voor Dorian van Rijsselberghe

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zondagavond bij de Spelen in Rio de Janeiro zijn olympische titel extra glans gegeven door ook de afsluitende medalrace in de RS:X-klasse te winnen.

zaterdag 13 augustus 2016

Roda JC



Goud voor Elis Ligtlee

Elis Ligtlee heeft haar gedroomde olympische medaille binnen. De Nederlandse baanwielrenster veroverde in Rio de Janeiro op het onderdeel keirin op indrukwekkende wijze de gouden plak.

vrijdag 12 augustus 2016

Goud voor Roeisters


Het is Maaike Head en Ilse Paulis gelukt: in Rio de Janeiro hebben ze het goud in de finale van de lichte dubbeltwee veroverd.
               De roeisters kwamen na 2000 meter over de finish vlak voor Canada en China.


zondag 7 augustus 2016

Anna van der Breggen wint Goud


Anna van der Breggen heeft in Rio de Janeiro de Olympische titel in de wacht gesleept. Onze 26-jarige landgenoot verwees aan de Copacabana Emma Johansson en Elisa Longo Borghini naar het zilver en brons. Van der Breggen volgt Marianne Vos op. Annemiek van Vleuten kwam in winnende positie keihard ten val in de afdaling. Van der Breggen bezorgde Nederland uiteindelijk toch goud.

woensdag 3 augustus 2016

LP Top 20 Augustus 1974


Robert Long - Vroeger of Later.
Stond 5 weken op nummer 1 en totaal 118 weken in lijst.