maandag 30 januari 2017

Top 40 Januari 1971

Gilbert O'Sullivan stond met 'Nothing Rhymed' 5 weken nummer 1
en 13 weken in de Top 40 lijst.
klik hier>Nothing Rhymed

donderdag 26 januari 2017

Het gelijk van Limburg

Nederlanders zien zichzelf graag als grensverleggende wereldburgers; open voor nieuwe ervaringen binnen en buiten Europa. De blik gericht op de zee, op Transatlantische partners, kijkt men in de Randstad snel voorbij de plek waar Nederland overgaat in Europa: Limburg. 
 
Een nauwelijks gekend stuk Nederland. Een wormvormig aanhangsel. Bemind als buitenland, bespot om al het andere - om de innigheid tussen politiek en economie, om zijn eigen taal, onbekend als laboratorium voor internationalisme, kunst, nieuwe economie, personenpolitiek en topsport. Maar juist in Limburg ligt een wereld vol verhalen die iets vertellen over waar Nederland nu staat, en waar het wel of niet naartoe moet. Wat kan de Randstad van Limburg leren?
Een avondvullend programma met de top aan Limburgse politici, ondernemers, schrijvers, acteurs, filmmakers en goddelijke gastronomie.

maandag 23 januari 2017

TV serie jaren 60: Schaep met de 5 Pooten


't Schaep met de 5 pooten' was een komische Nederlandse televisieserie.
't Schaep met de 5 pooten' was de naam van een Amsterdams buurtcafé waarin stamgasten de nieuwste buurtroddels doornamen en commentaar leverden op de rond 1970 snel veranderende tijdgeest. De hoofdrollen werden gespeeld door Piet Römer als Kootje de Beer, Leen Jongewaard als Lukas Blijdschap en Adèle Bloemendaal als Dora Lefèvre.

donderdag 12 januari 2017

Maartje van Weegen (1950)

Maartje van Weegen begon haar carrière als receptioniste bij de platenmaatschappij Iramac. Haar omroepcarrière begon ze als medewerkster van de KRO. Daar presenteerde ze op 21-jarige leeftijd het twee uur durende programma over hobby's 'Studio Vrij'. Daarna werd ze het gezicht van 'Cijfers en Letters'. Ook werkte ze indertijd voor de radio van de KRO. In 1984 stapte ze over naar de NOS, waar ze het journaal van half 6 ging presenteren. In korte tijd werd dit een van de best bekeken nieuwsuitzendingen van Nederland.

woensdag 11 januari 2017

TV serie jaren 50-60: Lassie

In de eerste drie seizoenen (1954-1957) is Lassie gekoppeld aan zijn baasje Jeff Miller (gespeeld door Tommy Rettig). Als de grootvader van Jeff sterft, verhuizen Jeff en zijn moeder. Lassie wordt in het vierde seizoen liefderijk opgenomen door een nieuw baasje, de zevenjarige Timmy Martin. Timmy en Lassie beleven tussen 1957 en 1964 allerlei avonturen.

Lassie & Timmie.

dinsdag 3 januari 2017

Top 40 Januari 1971

George Harrison 'My Sweet Lord' stond in de eerste weken van 1971 4 weken op nummer 1
en 11 weken in de lijst.
klik hier>My Sweet Lord