donderdag 20 juni 2024

Donald Sutherland Overleden

 Acteur Donald Sutherland is op 88-jarige leeftijd overleden. Donald Sutherland speelde in talloze films, waaronder 'Animal House', 'The Hunger Games'-filmreeks en 'Pride & Prejudice' (2005). Sutherland werd op 17 juli 1935 geboren in Saint John in de Canadese provincie New Brunswick. In de vroege jaren zestig begon hij met acteren in voornamelijk horrorfilms en thrillers. Zijn doorbraak kwam met 'The Dirty Dozen', 'M*A*S*H', 'Kelly's Heroes' en 'Klute'.

woensdag 19 juni 2024

Jan Cremer (84) Overleden

 Schrijver en beeldend kunstenaar Jan Cremer is op 84-jarige leeftijd overleden. Zijn uitgeverij De Bezige Bij meldt dat hij vanmorgen is overleden. Hiermee verliest Nederland een icoon, die de kunst en literatuur ten diepste heeft veranderd. Zijn boek  'Ik Jan Cremer' veroorzaakte in 1964 een schok in het Nederlandse literaire landschap door de rauwe taal en de uitgebreide beschrijvingen zijn seksuele avonturen. Later volgden er nog een tweede en een derde deel.

woensdag 12 juni 2024

Synchroonzwemtweeling De Brouwer legt beslag op Europese titel

Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer zijn in Belgrado Europees kampioen geworden op het onderdeel duet vrije kür. Het is de eerste keer dat Nederland Europees goud verovert bij de duetten in het synchroonzwemmen.

Vrouwenploeg EK naar titelprolongatie 4x400 meter


 Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol hebben de Nederlandse atletiekploeg op de slotavond van de Europese kampioenschappen in Rome aan de derde gouden medaille geholpen. Het kwartet prolongeerde de Europese titel op de 4x400 meter.


dinsdag 11 juni 2024

Femke Bol prolongeert Europese titel 400 meter horden

Femke Bol heeft dinsdagavond met overmacht het goud gewonnen op haar specialiteit: de 400 meter horden. In de finale van de EK atletiek liep ze haar beste tijd van het jaar: 52.49, ook meteen een EK-record. Cathelijn Peeters werd achter haar derde.

zondag 2 juni 2024