woensdag 31 juli 2024

Zwemmer Corbeau Verrassend Naar Brons

Caspar Corbeau heeft bij de Olympische Spelen in Parijs verrassend een bronzen plak op de 200 meter schoolslag gepakt. De 23-jarige zwemmer kwam in de La Defense Arena tot een tijd van 2.07,90.

Dramatische Ontknoping Voor Roeisters

 De Nederlandse roeisters van de dubbelvier hebben op de Olympische Spelen van Parijs nét geen goud gepakt. De hele race lagen ze op kop, maar in de laatste meters kwam het favoriete Groot-Brittannië langszij. De roeisters verloren de olympische titel op een paar centimeters,Het brons was voor Duitsland.

Goud Dubbelvier Eerste Nederlandse Medaille


 De hoop was goud - stiekem werd er zelfs een beetje op gerekend - en het werd goud. Tone Wieten (30), Finn Florijn (24), Koen Metsemakers (32) en Lennart van Lierop (30) roeiden met een bootlengte voorsprong naar de olympische titel in de dubbelvier en lieten als boegbeelden van de Nederlandse roeivloot blijken aan de andere Oranje-boten: er is veel te halen in Parijs.

zaterdag 27 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

Patty Boyd

Pattie Boyd is een voormalig model dat vooral bekend werd door haar 
huwelijken met George Harrison en Eric Clapton.

zondag 14 juli 2024

Het was Zondag in het Zuiden


Op de muziek van Rowwen Hèze komen de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van verschillende Limburgers tot leven. De musical zal worden opgevoerd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.


donderdag 11 juli 2024

Paspoort Amikejo.


Tot 1920 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt, een landje genaamd Moresnet en dat ze later Amikejo wilde noemen heeft ongeveer 100 jaar bestaan.

woensdag 10 juli 2024

EK-Voetbal 2024 Halvefinale

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld in de halve finales van het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verloor in Dortmund door een dubieuze strafschop en een goal in de blessuretijd van Engeland: 1-2.

donderdag 4 juli 2024

Groenewegen wint massasprint

Eerste Nederlandse ritzege in de Tour: Groenewegen wint massasprint in Dijon.

 Dylan Groenewegen heeft de vlakke zesde etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De Nederlander van Team Jayco AlUla was in een massasprint in Dijon de snelste. Er was een finishfoto nodig om vast te stellen dat hij nipt eindigde voor Jasper Philipsen, die later werd gedeklasseerd vanwege het afsnijden van Wout van Aert in de sprint.

maandag 1 juli 2024

Top 40 Juli 1978

John Travolta en Olivia Newton John met 'You're The One That I Want' waren 9 weken de nummer 1 in de Top 40 en totaal stonden ze 22 weken in de lijst.