woensdag 21 augustus 2024

Glenn Hughes (1951)

 Glenn Hughes (Cannock, 21 augustus 1951) bassist van Deep Purple.
klik hier>Glenn Hughes

maandag 19 augustus 2024

John Deacon (19-8-1951)

John Deacon bassist Queen.

klik hier>John Deacon

Radiomaker Cees van Zijtveld Overleden,

Radiomaker Cees van Zijtveld is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Cees Van Zijtveld begon zijn carrière begin jaren zestig als dj bij het zendschip van Radio Veronica. Later werkte hij veertig jaar lang voor omroep AVRO. Voor Veronica maakte Van Zijtveld programma's als 'Ook Goeiemorgen en de Seven O'Clock Show'. Halverwege de jaren zestig stapte Van Zijtveld over naar de publieke omroep. Voor de AVRO maakte hij tot in de jaren tachtig programma's voor het toenmalige Hilversum 3 en Hilversum 1 waar hij onder meer een van de stemmen was van het programma Arbeidsvitamine.

zondag 18 augustus 2024

Patrick Swayze (1952)

 Patrick Wayne Swayze (18 augustus 1952-14 september 2009) was een Amerikaanse acteur, danser en singer-songwriter. Hij was vooral bekend om zijn stoere rollen.
klik hier>Patrick Swayze

Vollering Wint De Rit Op Alpe d’Huez,

 De Tour de Femmes 2024 is gewonnen door Katarzyna Niewiadoma. In de slotrit naar Alpe d’Huez eindigde de 29-jarige Poolse als vierde, wat genoeg was voor de eindzege. Spannend was het wel, want het verschil met ritwinnares Demi Vollering in het eindklassement was uiteindelijk slechts vier seconden. Pauliena Rooijakkers werd tweede in de rit en derde (op tien tellen) in het klassement. 
Puck Pieterse won het jongerenklassement en Marianne Vos won het puntenklassement.


zaterdag 17 augustus 2024

RODA 1962 - Roda Kerkrade Is Onze Club

Tijjani Babangida

Tijjani Babangida is eregast bij Roda JC Kerkrade – TOP Oss. De Nigeriaan is op uitnodiging van zijn ex-club in het Parkstad Limburg Stadion en werkt in Nederland aan zijn revalidatie na een zwaar auto-ongeluk eerder dit jaar in Nigeria. Babangida verloor daarbij zijn broer (ex-voetballer Ibrahim Babangida) en zijn eenjarige zoontje.

vrijdag 16 augustus 2024

Marianne Vos Pakt Groen.

Marianne Vos had afgezien in de zesde etappe van de Tour de France Femmes. De 37-jarige winnares van olympisch zilver in de wegrace van de Spelen in Parijs trok ten aanval in de heuvelachtige rit door de Jura en beloonde haar harde werk met de tweede plaats in de etappe. Belangrijker was dat ze de groene trui veroverde. "Ik wil de groene trui nu graag naar de finish brengen, maar het is eerst zaak om van deze helse krachtsinspanning te herstellen",

woensdag 14 augustus 2024

Puck Pieterse Wint Heuvelrit

 De Tour de France voor vrouwen is woensdag weer een Nederlands feestje geworden. Puck Pieterse won de kletsnatte heuvelrit door de Ardennen na een fraaie sprint met geletruidrager Demi Vollering, die wel haar leiding in het algemeen klassement verstevigde. Puck Pieterse boekte haar eerste profzege op de weg. Voor de alleskunner is de overwinning een welkom succes. Ook Vollering is ondanks haar tweede plek blij voor Pieterse. "Het was een mooi duel tussen ons. Puck is een geweldige renster die altijd met haar hart koerst, ze gaat er volledig voor. Het is echt leuk om te zien en het plezier straalt altijd van haar af.

Eugènie Herlaar, Eerste Vrouwelijke Presentator NOS Journaal, Overleden

 Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke presentator van het NOS Journaal, is na een kortdurend ziekbed overleden. Dat laat haar familie aan de NOS weten. Ze was 84 jaar.

dinsdag 13 augustus 2024

Demi Vollering Tijdritzege En Gele Trui

 Demi Vollering heeft de macht gegrepen in de Tour de France Femmes. De kopvrouw van SD Worx was de beste in de tijdrit door Rotterdam en nam de gele leiderstrui over van Charlotte Kool. Vollering legde de 6,3 kilometer af in 7 minuten en 25 seconden. Chloé Dygert kwam op vijf seconden achterstand nog het meest in de buurt. Achter de Amerikaanse waren de verschillen klein. Ook nummer drie Loes Adegeest en nummer vier Cédrine Kerbaol gaven vijf tellen toe op Vollering.

Charlotte Kool Wint Ook De Tweede Etappe

 Charlotte Kool heeft ook de tweede etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. Lorena Wiebes kon dit keer wel meedoen in de sprint, maar werd in Rotterdam geklopt door de geletruidrager. Marianne Vos completeerde het podium. Gedurende de rit van 69,7 kilometer van Dordrecht naar Rotterdam viel er weinig te beleven.Bij de eindsprint nam Wiebes de leiding, maar Kool wist haar concurrente te passeren in de slotmeters. De 25-jarige renster van Team dsm-firmenich PostNL breidde met de bonificatieseconden haar voorsprong in het algemeen klassement uit. Ze heeft veertien seconden voorsprong op Wiebes en de Finse Anniina Ahtosalo.

maandag 12 augustus 2024

Charlotte Kool Grijpt Ritzege En Gele Trui

 Charlotte Kool heeft voor een bijzonder begin gezorgd van de Tour de France Femmes, die in Rotterdam is gestart. De renster van DSM-Firmenich was de snelste in de massasprint in Den Haag en pakte de eerste gele trui én de groene trui.


12 tot 18 augustus 2024

Medailles Parijs 2042

zondag 11 augustus 2024

Goud Voor Sifan Hassan Op De Marathon


Goud voor Sifan Hassan op de olympische marathon, unieke trilogie

Hassan won op de 5.000 en 10.000 meter eerder al brons. 

Harries Hattrick Voltooit

Harries Hattrick is een feit: Lavreysen voltooit gouden trilogie met winst op keirin. Harrie Lavreysen heeft zijn unieke gouden hattrick voltooid. De 27-jarige baanwielrenner was na het goud op de teamsprint en in de individuele sprint ook ongenaakbaar in de finale van de keirin.Nadat Lavreysen op twee ronden voor het einde zijn sprint had ingezet, kwam het opnieuw aan op een spierballengevecht met zijn Australische rivaal Matthew Richardson. Net als in de sprintfinale was Richardson echter geen partij voor Lavreysen. Het brons ging naar de tweede Australiër in de eindstrijd, Matthew Glaetzer.

zaterdag 10 augustus 2024

Noortje en Bregje de Brouwer Winnen Brons Bij Synchroonzwemmen

Noortje en Bregje de Brouwer hebben bij het synchroonzwemmen brons gepakt op de Olympische Spelen van Parijs. Na de technische routine  en de vrije kür  eindigde het Nederlandse duo als derde. Het goud ging naar het topfavoriete China, de Britten verrasten met zilver.

Estafettevrouwen Hebben Zilver

 De Nederlandse estafettevrouwen hebben als 'best of the rest' zilver gepakt op de 4x400 meter. Het Amerikaanse kwartet was al vanaf de eerste ronde veel te sterk voor de andere finalisten. Slotloopster Femke Bol bezorgde Nederland zilver. Femke Bol rondde goed werk van Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte af in een nieuw Nederlands record: 3.19,50, achter de Verenigde Staten.

Waterpolosters Winnen Brons

 De Nederlandse waterpolosters hebben hun optreden bij de Olympische Spelen in Parijs weten te bekronen met een medaille. Na een spannend duel met uittredend kampioen en wereldkampioen Verenigde Staten werd met 11-10 gewonnen en brons veroverd. Met nog negen seconden te gaan mocht Oranje een laatste aanval inzetten. En met succes: Van der Sloot schoot bij het scheiden van de markt het winnende 11-10 binnen. Met haar zesde doelpunt van het duel liet ze de Verenigde Staten met lege handen achter.

vrijdag 9 augustus 2024

Sharon Tate (1943-1969)

 Dag op dag 55 jaar geleden werd de hoogzwangere Sharon Tate samen met enkele huisgenoten op gruwelijke wijze vermoord door aanhangers van cultleider Charles Manson. De actrice, echtgenote van regisseur Roman Polanski, was amper 26 jaar oud. Sindsdien kreeg ze een mythische status. Maar wie was Sharon Tate eigenlijk? 

klik hier>Sharon Tate

Hockeysters Veroveren Olympisch Goud

 Een dag na de mannen zijn ook de Nederlandse hockeysters olympisch kampioen geworden. Oranje prolongeerde de titel van Tokio door China in de finale na shoot-outs te verslaan. Bij rust stond Oranje nog op een achterstand, maar dankzij een rake strafcorner van Yibbi Jansen kwam Nederland in het laatste kwart langszij. Keepster Anne Veenendaal stopte drie shoot-outs en bezorgde Nederland het goud.

Hassan Brons Op 10.000 Meter

 Sifan Hassan heeft op de 10.000 meter een bronzen medaille in de wacht gesleept. De titelverdediger finishte in het Stade de France een tijd van 30.44,12. Het goud was voor de Keniaanse Beatrice Chebet: 30.43,25. Het zilver ging naar de Italiaanse Nadia Battocletti (30.43,35). Dinsdag veroverde Hassan ook al een bronzen medaille op de 5.000 meter. Zondagochtend verschijnt ze aan de start van de marathon.

Harrie Lavreysen Goud

 Harrie Lavreysen is voor de tweede keer op rij olympisch kampioen op het onderdeel sprint geworden. De Nederlandse baanwielrenner was in twee heats de sterkste in de finale. De 27-jarige Lavreysen rekende in de finale af met de Australiër Matthew Richardson. In beide heats bleef hij de Australiër net voor. Jeffrey Hoogland greep net naast het brons.

Baanduo Van der Duin-Van Belle Stunt Met Brons

 Baanwielrensters Maike van der Duin en Lisa van Belle hebben gestunt met brons op de koppelkoers op de Olympische Spelen in Parijs. Het duo was op voorhand geen medaillekandidaat. De twintigjarige Van Belle en de twee jaar oudere Van der Duin gingen zelfs een tijdje aan de leiding in de olympisch koppelkoers, waarbij baanwielrensters over 120 ronden zo veel mogelijk punten moeten verzamelen.Halverwege de koers hadden Van Belle en Van der Duin het peloton op een rondje gereden, wat ze twintig punten opleverden. Daarna storten ze in. Olympisch kampioen Italië (37 punten) en nummer twee Groot-Brittannië (31 punten) sprokkelden uiteindelijk meer punten dan Nederland (28 punten).

donderdag 8 augustus 2024

Femke Bol Brons


Het is Femke Bol niet gelukt om olympisch kampioene te worden op de 400 meter horden. In Parijs moest ze haar meerdere erkennen in haar grote concurrente Sydney McLaughlin-Levrone. De Amerikaanse pakte het goud, Femke Bol bleef achter met brons. Femke Bol viel op de laatste honderd meter wat stil en verspeelde daardoor het zilver ook nog aan de Amerikaanse Anna Cockrell , die verrassend tussen de twee topfavorieten eindigde.

Goud Hockeyers Na Finale Tegen Duitsland

  De Nederlandse hockeyers hebben in een zenuwslopende finale tegen Duitsland het goud veroverd op de Olympische Spelen in Parijs. In het Yves-du-Manoir-stadion waren ze in de shoot-out beter dan Duitsland, nadat de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. Het is het eerste olympische goud voor de hockeymannen in 24 jaar. De laatste keer dat de hockeyers goud veroverden was op de Spelen van Sydney.

Kitefoilster Annelous Lammerts Wint Brons

 Kitefoilster Annelous Lammerts heeft een verrassende bronzen medaille gepakt op de Olympische Spelen. De 30-jarige Zuid-Hollandse ging niet als favoriet de medalrace in, maar bleef haar Amerikaanse concurrente Daniela Moroz knap voor. Het goud ging naar de Britse Ellie Aldridge, het zilver was voor de Française Lauriane Nolot. Het was de eerste keer dat het kitefoilen op het olympische programma stond. 

Baanwielrenster Hetty van de Wouw Wint Zilver

 Baanwielrenster Hetty van de Wouw heeft op de Olympische Spelen in Parijs voor een verrassing gezorgd. De Brabantse veroverde zilver op het onderdeel keirin. De 26-jarige Van de Wouw moest in de eindstrijd alleen de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews voor zich dulden. Ze kwam 0,062 seconden tekort voor het goud.

Sharon van Rouwendaal Goud Openwaterzwemmen

Sharon van Rouwendaal heeft goud gewonnen op de 10 kilometer openwaterzwemmen op de Olympische Spelen in Parijs. Ze versloeg in de veelbesproken Seine Moesha Johnson (Australië) en Ginevra Taddeucci (Italië) met een ferme en goed getimede eindsprint. Het is Van Rouwendaals derde olympische medaille op de 10 kilometer. In Tokio in 2021 won ze zilver en in Rio de Janeiro in 2016 pakte ze net als vandaag goud. Nooit eerder won een sporter tweemaal goud in het olympische openwaterzwemmen.

woensdag 7 augustus 2024

Zeilster Marit Bouwmeester Wint Gouden Medaille

Zeilster Marit Bouwmeester heeft Nederland de gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs bezorgd. De Friezin is niet meer te achterhalen in de ILCA 6-klasse nadat de tiende race werd afgelast. Ze is zodoende de succesvolste olympische zeilster ooit. Bij het zeilen bepaalt de eindpositie van elke race het aantal punten in de tussenstand. Na negen van de elf races, inclusief de medaillerace, heeft Bouwmeester een voorsprong van 21 punten op de Deense nummer twee Anne-Marie Rindom.

Willy DeVille (1950)

Mink DeVille - Spanish Stroll (1977) 

dinsdag 6 augustus 2024

Teamsprinters Pakken Olympisch Goud En Wereldrecord

 De Nederlandse baanwielrenners zijn in Parijs wéér olympisch kampioen geworden op het onderdeel teamsprint. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland deden dat in stijl door in de finale tegen Groot-Brittannië een wereldrecord te rijden.

Maikel van der Vleuten Brons Olympische Springwedstrijd.

 Springruiter Maikel van der Vleuten heeft aan het individuele olympische toernooi een knappe bronzen medaille overgehouden. De 36-jarige Brabander, die drie jaar geleden in Tokio met zijn ruin Beauville Z ook al derde was geworden, was in de tuinen van Versailles een van de drie ruiters die na een foutloze eerste omloop de barrage bereikte.

maandag 5 augustus 2024

Sifan Hassan Brons Op De 5.000m.

Sifan Hassan heeft bij de Olympische Spelen in Parijs zilver gewonnen op de 5.000 meter. De Nederlandse atlete kwam als derde over de meet, maar werd uiteindelijk tweede na een diskwalificatie van een tegenstander. Hassan is nog lang niet klaar in Parijs. De Nederlandse loopt deze Spelen ook nog de 10.000 meter (vrijdagavond) en de marathon (zondagochtend). Ze gaat daarmee voor een unieke combinatie van de baan en de weg.  Sifan Hassan gaat tóch niet met het zilver aan de haal op de 5.000 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Het protest van nummer twee Faith Kipyegon tegen een diskwalificatie is toegekend, waardoor de Nederlandse genoegen moet nemen met brons. 

3x3 Basketballers Winnen Olympisch Goud

De Nederlandse 3x3-basketballers hebben historisch goud veroverd op de Olympische Spelen in Parijs. Oranje won in een zinderende finale met 18-17 van gastland Frankrijk, na een fenomenale score van Worthy de Jong. Daarmee schrijven De Jong, Dimeo van der Horst, Jan Driessen en Arvin Slagter geschiedenis. Nooit eerder won Nederland een olympische medaille in het basketbal.

In de Franse heksenketel op de Place de la Concorde liep Nederland in het eerste deel van de partij uit naar een 6-4-voorsprong, mede dankzij scores van De Jong en Driessen. In het restant van de finale ging het lang gelijk op. In het hol van de leeuw kwam Nederland na een vrije worp op achterstand: 12-11. In een zinderende slotfase knokte Oranje zich terug en viel de beslissing in overtime. Vlaggendrager De Jong schoot Nederland in de laatste seconde met een rake tweepunter naar het goud.

zondag 4 augustus 2024

Hennie Kuiper Wint Goud (1972)

Hennie Kuiper Olympisch Kampioen op de weg.
München 1972.

Marianne Vos Heeft Zilver Veroverd

 Marianne Vos heeft zilver veroverd in de wegwedstrijd op de Olympische Spelen. De ervaren Nederlandse moest het goud laten aan de Amerikaanse Kirsten Faulkner, die op een slim moment haar beslissende aanval plaatste.De 37-jarige Vos was in de finale in de straten van Parijs vooruit met de Hongaarse Blanka Vas. De twee werden enkele kilometers voor de finish bijgehaald door de Belgische wereldkampioene Kopecky en Faulkner. De Amerikaanse viel meteen aan en reed solo naar de streep.

Tussenstand Medaillespiegel

zaterdag 3 augustus 2024

Goud Gemengde Estafette | Olympische Spelen 2024

klik hier>Goud 4x400m

Goud 4x400 meter Gemengde Estafette

 Dankzij een fenomenale Femke Bol heeft Nederland olympisch goud veroverd op de 4x400 meter gemengde estafette. Met Eugene Omalla, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Bol pakte Nederland de titel in 3.07,43, een fractie boven het wereldrecord dat topfavoriet Verenigde Staten vrijdag had gelopen. Met de woorden "geniet, het gaat spannend worden" stuurde Bonevacia zijn ploeggenoten de baan op. Slotloper Femke Bol begon op de vierde plaats aan de laatste ronde, achter de Verenigde Staten, België en Groot-Brittannië.

Windfoiler Van Opzeeland Brons

 Luuc van Opzeeland heeft olympisch brons in het windfoilen veroverd. De 25-jarige Van Opzeeland eindigde in de finale achter Tom Reuveny (Israël) en Grae Morris (Australië).