donderdag 23 juli 2009

Terug uit Frankrijk

Na 5 dagen de Tour de France te hebben gevolgd in de Alpen zijn we nu weer terug thuis.
De eerste dag was een lange busrit met busonderneming "Heidebloem", via België, Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk naar Chamonix waar we aan de voet van de Mont Blanc 2 nachten zouden verblijven. Twee dagen later reden we verder naar het tweede hotel in Faverges.
De tweede dag waren we in Verbier Zwitserland. Dit skidorp konden we gelukkig bereiken via een gondellift en hoefden we de deze berg niet te beklimmen. Grote winnaar op deze berg was Contador.
Op de rustdag zijn we niet naar Verbier terug gegaan omdat er maar twee ploegen hier verbleven en er verder niets te doen was zijn we naar Annecy gereden waar op donderdag de tijdrit werd vereden.
De vierde dag reden we naar La Rosiére waar de renners de Col du Petit-Saint-Bernard moesten beklimmen. Hier was geen gondellift en moesten ook wij deze 8 kilometer lange col te voet beklimmen. Deze etappe werd gewonnen door Aztarloza.
De vijfde en laatste dag ging richting Le Grand-Bornand hier moest de Col de La Colombiére worden beklommen. Omdat deze klim van elf kilometer ook te voet moest worden beklommen besloten we maar om in het dorp te blijven en de renners te zien aankomen. Deze Etappe werd gewonnen door Frank Schleck voor Contador en Andy Schleck.
Nadat alle renners binnen waren volgden voor ons nog een lange nachtelijke busrit richting thuis.fotoW!M