woensdag 9 september 2009

09-09-09

Wat er zoal gebeurt op zo'n speciale datum.

Met veel genoegen kondigen Apple Corps Ltd. en EMI Music aan dat de oorspronkelijke, voor het eerst volledig digitaal ge-remasterde Beatles-catalogus vandaag (09-09-09) wereldwijd op CD is uitgebracht. Elk van de CD’s is verpakt met gebruikmaking van het originele Engelse hoesontwerp, inclusief CD-boekjes met daarin originele en nieuwe liner notes en zeldzame foto’s. Iedere CD zal gedurende een beperkte periode tevens een korte documentaire over het album bevatten. Daarnaast worden op dezelfde dag twee nieuwe CD-verzamelboxen van de Beatles uitgebracht.
Dat gebeurt op dezelfde dag als de release van de langverwachte videogame ‘The Beatles: Rock Band.’Wie zelf John, Paul, George of Ringo wil spelen, kan een poging wagen met het nieuwe muziekspel The Beatles: Rock band. Rock band is een game waarmee spelers zelf nummers van artiesten kunnen ‘naspelen’ op namaakinstrumenten.

Oranje wint in Schotland

Het Nederlands elftal heeft ook de achtste en laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie gewonnen. Invaller Eljero Elia maakte in de 82e minuut van het uitduel met Schotland het enige doelpunt (0-1).
Onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk haalde Oranje op weg naar de eindronde, dit keer in Zuid-Afrika, de maximale score. Dat gebeurde niet eerder. Wereldwijd zelfs zijn er maar een paar landen die iets dergelijks presteerden. Schotland moest alles, Nederland eigenlijk niks. Toch won Oranje. Dat deed bondscoach Bert van Marwijk goed. ,,Grote landen zijn hier gesneuveld. Als ik dan zie hoe wij op de been blijven dan stemt dat tot tevredenheid.

Er wordt vandaag heel wat af getrouwd. De datum 09-09-09 spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Hoewel het voor veel mensen een doodnormale woensdag is, treden stellen juist op een dag als deze woensdag massaal in het huwelijk. Maar de trouwdatum 9 september 2009 blijkt in de Westelijke Mijnstreek niet zo heel erg in trek. In vergelijking met een stad als bijvoorbeeld Heerlen (12 huwelijksvoltrekkingen vandaag) valt het aantal van acht in Sittard-Geleen zelfs een beetje tegen. Vijf echtparen gaven elkaar het jawoord in Sittard, drie in Geleen. In de gemeente Beek trouwden vier stellen, in de gemeente Stein twee. In Schinnen wordt ‘slechts’ één huwelijk voltrokken.