maandag 9 november 2009

Terug uit Vielslalm

Wij zijn weer terug uit de Ardennen.
Gedurende het weekend hebben wij verschillende kleine plaatsjes bezocht. Durbuy met zijn stadswallen en een kasteel op een steile rots aan de rivier de Ourthe. Durbuy is het kleinste stadje van België. Je kan er slenteren door een doolhof van middeleeuwse steegjes in 'la vieille ville' en het prachtige oude hart van Durbuy met de pittoreske 17de- en 18de-eeuwse huizen.
La Roche wordt gekarakteriseerd door het groot kasteel. In La Roche kan je het beste parkeren op het grote marktplein dat aan het begin van de stad te vinden is. Wij zijn vervolgens de brug overgestoken en kwamen in de winkelstraat terecht. Hier zijn talloze winkels en leuke restaurants. Hier is ook het Museum te vinden dat in het teken staat van de Slag om de Ardennen. Op de kade van de Ourthe staat een Amerikaanse tank, dit is een eerbetoon aan de divisies die de stad hebben bevrijd.


De grotten van Hotton vormen een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed en zijn de enige die volledig beschermd zijn. Ze zijn zeer uitgestrekt en opzienbarend. Je daalt 65 meter af naar de grootste tot nu bekende 'galerij' in België, met een lengte van 200 m en een hoogte van 35 m. De rondleiding duurde ongeveer 1 ½ uur. Het was de voorlaatste rondleiding dit jaar want tijdens de winter is deze grot gesloten.