zaterdag 19 juni 2010

Oranje naar volgende ronde.

Nederland is als eerste land bij het WK voetbal in Zuid-Afrika geplaatst voor de achtste finales. Oranje kreeg zaterdagavond vroegtijdig zekerheid over de plaats bij de laatste zestien.
Door de uitslag in het andere groepsduel Denemarken - Kameroen (2-1) kan de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk in groep E niet lager meer eindigen dan de tweede plaats. Oranje heeft twee wedstrijden achter de rug en beide keren viel op het veldspel veel aan te merken. Misschien was het allemaal wel heel gedisciplineerd en gecontroleerd, zoals de spelers in koor riepen, maar feit is dat de wedstrijden bij vlagen niet om aan te gluren waren. Toch won Oranje, beide keren. Eén keer met 2-0, één keer met 1-0
Slecht spelen en winnen, dat is een kenmerk van een kampioen. Kijk eens welke teams dit toernooi al punten hebben laten liggen. Dat rijtje is inderdaad indrukwekkend: Engeland, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland lieten allemaal al steken vallen. Nederland niet. Niemand die Oranje in actie gezien heeft tegen Denemarken en Japan, zal roepen dat deze ploeg dé grote titelfavoriet is. Daarvoor was het spel simpelweg nog niet goed genoeg. Maar feit is wel dat alleen Argentinië en Nederland tot dusver zes punten uit twee wedstrijden hebben.