zaterdag 1 november 2008

50 Jaar Nederpop



In 2008 is het 50 jaar geleden dat de single ‘Rock Little Baby Of Mine’ van de Tielman Brothers de geboorte van de Nederlandse rock-’n-roll inluidde. Kortom, in 2008 bestaat de Nederlandse popmuziek een halve eeuw. 50 Jaar Nederpop. Om deze mijlpaal te vieren en stil te staan bij het verleden hebben diverse media, belangenorganisaties en podia de handen ineengeslagen en een groot aantal initiatieven ontplooid...

Op vrijdag 3 oktober opende de Heineken Music Hall te Amsterdam haar deuren voor een uniek muziekevenement: 50 jaar Nederpop Live! Een eerbetoon aan de nederpop.
In een 3,5 uur durende liveshow zullen ruim dertig artiesten en bands aantreden, die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven.

Bands en artiesten als Boudewijn de Groot, de Dijk, Krezip, Jan Akkerman en Kaz Lux (speelden oude Brainbox nummers), Piet Veerman, Gruppo Sportivo, Sandy Coast en vele, vele anderen namen je mee terug in de tijd. Bands brachten tributes aan artiesten als Herman Brood, Mariska Veres van Shocking Blue en Wally Tax. Deze werden geëerd door verrassende combinaties van de aanwezige muzikanten.