woensdag 31 december 2008

Einde Nederlandstalige Radio Luxemburg


Op 31 december 1974 stopt Radio Luxemburg met de Nederlandstalige uitzendingen.
Vanaf 5 december 1953 waren de Nederlandstalige uitzendingen te beluisten via de middengolf op de 208 meter band. Bekende dj's waren Stan Haag, Guus Janssen jr,Felix Meurders en Peter Koelewijn.
Uit de radio klonken: "Ramona", "Kom van dat dak af", "Zwei kleine Italiener" en "Tom Dooley", dat zijn mijn eerste herinneringen aan populaire muziek. Deze muziek klonk uit onze radio, Radio Luxemburg stond de hele dag aan.
Stan Haag met "Muziek voor Eva" was een van de populaire programma's die dagelijks op de radio waren.
Iedere zondagmiddag presenteerde Guus Janssen jr. "Tiener Topper Tijd" . De tune klinkt mij nu nog steeds bekend in de oren: 'Cliff Richard' met "Ready Steady".
Op zondagmorgen voor "Tiener Topper Tijd" was er een programma van Jan Thijs, de sponsor was "Clearasil reinigt poriën diep", een middel tegen jeugdpuistjes.
Na "T.T.T" werd het programma overgenomen door de Duitstalige zender. Dan kwam altijd "Die Grosse Acht". Dit was een hitparade van de acht beste Duitse schlagers. Gevolgd door "Die Hitparade". Dit was dan een hitparade met zowel Duitse als Internationale artiesten.